Badkamertegels schoonmaken

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je badkamer tegels en hoe kan je badkamer tegels het beste schoonmaken? Wat zijn de beste huishoudtips voor badkamertegeltjes.

Hoe kun je het beste de badkamertegels schoonmaken?

sanitair schoonmaken
Kalkresten en zeep verwijderen van je badkamer en sanitair gaat simpel met onderstaande tips

We hebben behoorlijk wat schoonmaak- en huishoudtips over het schoonmaken van sanitair en de badkamer. Veel van de tips vullen elkaar aan en kun je naast elkaar gebruiken. Zoals ook de tips voor het schoonmaken van je badkamertegels en bijvoorbeeld gele voegen of gele aanslag in de badkamer schoonmaken.

De badkamertegels op de badkamer kun je goed schoonmaken met 3 redelijk standaard huishoudelijke schoonmaakmiddelen:

  1. De badkamertegels schoonmaken met azijn: schoonmaakazijn werkt als een tierelier tegen onder meer kalkaanslag. Maar een sopje van lauwwarm water met azijn en smeer de tegels hiermee in. Na een halfuurtje schoonmaken met een doek. Wegspoelen met warm water uit bv de douchekop. Wellicht nog nawrijven met een droge doek.
  2. De badkamertegels schoonmaken schoonmaken met soda en groene zeep: wanneer het schoonmaken met azijn niet helemaal zijn werk heeft gedaan. Meng soda en groene zeep. Met dit mengsel kan je de badkamertegels enigszins schoon schuren. De soda heeft een ontvettende werking en doet samen met de groene zeep behoorlijk goed zijn werk.
  3. Badkamertegels schoonmaken met bleekmiddel: eigenlijk een beetje je laatste optie, als de andere 2 opties niet werken kan je proberen de tegels schoon te maken met bleekmiddel. Let even op dat je van te voren oude kleren aantrekt en de ramen open zet. Het bleekmiddel meng je half om half met water en met dit mengsel neem je de badkamer tegels af.

Andere tips om de badkamer tegels goed en hygiënisch schoon te maken houden

  • Met antikalk: kan je de badkamertegels na het schoonmaken nog even na sprayen
  • Afdeppen na douchen: door de muren al droog te maken na het douchen voorkom je dat viezigheid zich kan afzetten aan de badkamertegeltjes.
  • Voor voegen: hebben wij een specifiek artikel geschreven. en heeft ook HG een speciale productlijn

Een badkamervloer schoonmaken doe je zo

Als je de badkamer hebt schoongemaakt dan eindig je met het schoonmaken van de badkamervloer. Je gaat als volgt te werk:

  • Haal alles van de grond en veeg of zuig het stof weg. 
  • Heb je een putje in de badkamervloer, maak dan gebruik van flink wat heet sop met allesreiniger. Je kunt een mop of dweil gebruiken, en voor hardnekkige vlekken eventueel een harde borstel. Trek het water van de vloer en droog hem na met een schone dweil. 
  • Heb je geen putje, gebruik dan een mop met uitweringsysteem en twee emmers; eentje voor het sop en eentje om je mop in uit te wringen. 

Let erop dat je de vloer goed droogt, ook in de hoeken. Zo voorkom je schimmelvorming.

Oplossingen en tips om badkamertegeltjes schoon te maken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment