Autoruit Beslagen

Beslagen autoruiten ontstaan doordat waterdamp aan de warmere binnenkant van de auto condenseert op de koude autoramen. Je hebt dus met name in de winter last van dit fenomeen. Met de tips op deze pagina kun je er misschien wat tegen doen! 

Wat kun je doen tegen beslagen autoruiten

beslagen autoruit
Tips om een beslagen autoruit te voorkomen
  • In de winter heeft bijna iedereen met een auto er wel last van: beslagen autoruiten. Je moet eerst 10 minuten wachten voordat je weg kunt rijden en dat is behoorlijk irritant.

Nou hebben wij de tip gekregen dat het helpt om een vochtvreter in de auto te zetten. Er is dan minder vocht in de auto en de ramen beslaan dus nauwelijks. Controleer regelmatig of het bakje van de vochtvreter niet te vol zit.

Zo'n vochtvreter kun je evt. zelf maken door wasnetje te vullen met kattenbakvulling. Leg dat in een plastic ijsbakje of bijv. zo'n bakje van de chinees en klaar is de vochtvreter! Veiligheidstip: zet de vochtvreter niet onder een van de stoelen, want bij een noodstop wordt het een projectiel wat schade aan je enkels kan veroorzaken. (Met dank aan Sje).

Ook het aanzetten van de airco, ook in de winter werkt goed, de airco voert veel vocht in de lucht af.  

Beslagen ramen kun je verder verhelpen door de ruitenverwarming in de auto aan te zetten op half warm. 

Natuurlijk is het nog beter om de auto goed te ventileren. Hierdoor wordt de binnenkant minder vochtig. 

Autoruiten schoonmaken?

  • Autoruiten worden snel en eenvoudig schoon met een prop krantenpapier.
  • Vieze autoramen en het vriest? Je kunt ze toch schoonmaken en wel op de volgende manier: doe wat krijtpoeder in een zakje van neteldoek, wrijf de ruiten goed schoon en poets ze na met een stuk oude krant.

Meer tips? Oma weet raad & beslagen autoramen

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips tegen beslagen autoruiten

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Gorgel

    28 januari 2021

    Ooit wel eens overwogen om de deuren open te zetten? Of het raam open te zetten?

    Reply

Leave a Comment