Vetvlekken Kleding

Vetvlekken op kledingstukken: Waaronder vetvlekken op kledingstukken van 100% Polyester verwijderen. Wastips voor het verwijderen van een vetvlekken uit kleding.

Hoe verwijder je allerlei vetvlekken op kleding?

Vetvlekken op Kleding
Vetvlekken op kleding, is de beste oplossing: Het zwembad inspringen?

Vet verwijder je eenvoudig met een paar heel effectieve ontvetters. De twee bekendste zijn Dasty en St Marc. Deze kunnen eenvoudig vetresten verwijderen, maar hoe zit het met vetresten op kleding?

Vetvlekken op 100% polyester

Als je op een kledingstuk van 100% polyester een vetvlek hebt, kun je deze verwijderen door de vlek voor het wassen eerst te behandelen met vloeibaar wasmiddel. Vervolgens doe je het kledingstuk in de wasmachine en was je het op de hoogste temperatuur die wordt aanbevolen op het wasetiket.

Als jouw jas niet in de wasmachine kan moet je dit vanzelfsprekend oplossen met een handwasje.

Vetvlekken op Schoenen

Wanneer je een vlek op je kleding hebt en geen gelegenheid om het direct schoon te maken, doe er dan wat handzeep op, onverdund. Verder niet boenen of hard wrijven, alleen zachtjes inmasseren. Gooi het wel bij de eerste mogelijkheid in de was. Let wel op de kleur van de handzeep, heb zelf een keer roze handzeep op een lichtblauw truitje gedaan, de vetvlek was weg, maar er zat wel een grote roze vlek…Verder werkt de tip echt goed hoor!

Een vlek van was verwachter op kleding

Stel: Je doet per ongeluk de wasverzachter direct (vettigheid dus) op het kledingstuk ipv in de wasmachine, dan moet je dit doen om dit op te lossen:

Vlek goed nat maken met water, dotje groene zeep erop (gewoon die ouderwetse in een geel/groen potje uit de supermarkt) en inmasseren tot het goed schuimt.

In een laagje lauw water laten zakken (niet spoelen!) en nachtje laten staan. Volgende dag gewoon wassen in de wasmachine.

Oplossingen en tips voor vetvlekken op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment