Vieze Kokskleding Wit Maken

Leuk die kooklessen, maar je wordt er ook behoorlijk vies van. En dan moet je die witte sloof en kiel nog eens proberen schoon te maken. De volgende manieren kan je het beste gebruiken. 

Hoe maak je vieze kokskleding weer wit?

schort koken
Vlekken op een Schort tijdens het koken

Het beste is om de kleding die vuil is zo snel mogelijk te wassen, maar dat is misschien een open deur. Wat je zou kunnen doen is de kleding inweken in de machine met een inweekmiddel (zoals Biotex groen) en vervolgens het kookwasprogramma te laten draaien. Het aantal uren dat je inweekt ligt aan de begintemperatuur van het water. Of, voorwassen op 95 gr.met biotex blauw en daarna ook de hoofdwas op 95 gr. kun je ook proberen. Om vlekken voor te bleken heb ik altijd een plantenspuit gevuld met een mengsel van citroenzuur en water ( 3 tl. op 1 liter water) bij de hand (naast de wasmachine en in een fles in onze horecazaak). Dat is ook niet zo'n geknoei als al die smeerseltjes. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Het zelf wassen van koksbuizen is een onmogelijke taak. Breng ze naar een wasserij en je bent overal van af. je krijgt ze vanuit de stomerij spierwit terug. En daarbij ook keurig gestreken terug. Zo spaar je een hoop tijd en ergernis uit!

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor het wit maken van vieze schorten

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment