Planten Bemesten

Jouw kamerplant bemesten | Tips voor het gebruik van alledaags afval bij de verzorging van planten.

Hoe moet ik kamer- of balkonplanten bemesten?

bemesten
Het bemesten van een boer


Op de volgende wijze kun je je kamerplanten en balkonplanten bemesten met alledaags keukenafval, zoals koffiedik, aquariumwater, eierschalen en theezakjes. In deze afvalproducten zitten voor de planten, zeer nuttige voedingsstoffen. Ook gaan we kort in op het populairste middel voor het bemesten van planten: Pokon

Pokon

Deze voeding bevat essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen waardoor jouw balkon of kamerplanten harder gaan groeien en gezonder worden. Pokon wordt op dit moment zeer veel gebruikt door zowel professionals als consumenten. Een fles Pokon kan je ook goed aan mixen waardoor deze fles een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft tegenover andere middeltjes.

Eierschalen

Eierschalen niet weggooien, maar in een oude bak met water leggen. Na een paar dagen kun je met dit mengsel water geven. Ook het water waarin eieren gekookt zijn, kun je in de gieter doen. 

Theeblaadjes

Gebruikte theeblaadjes of theezakjes niet weggooien, maar gebruiken voor het bemesten van varens. 

Mineraalwater

Verschaald mineraalwater niet weggooien, maar de potplanten ermee begieten. Als je dat regelmatig doet, bloeien de bloemen mooier. 

Aquarium water

Denk bij het wisselen van water uit je aquarium aan de potplanten. Het water bevat belangrijke voedingsstoffen voor kamerplanten en is daarom geschikt als gietwater. 

Koffiedik

Vooral zomerbloemen als geraniums, begonia's, duizendschonen en afrikaantjes houden van koffiedik in de aarde. Reken per meter balkonbak op zo'n twee tot drie handen koffiedik. Ook tuinbloemen houden van deze bemester.

Zelf bemesten tips

  • Een plant heeft vaak genoeg aan één goede bemesting per jaar. 
  • Meng de meststof met water en dien dit toe aan de plant. 

Meer oplossingen en tips

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen om bemestingsproblemen op te lossen. Heb je zelf een goede tip of ervaring die je wilt delen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.

Leave a Comment