Vaatwasser Schoonmaken

Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd een vaatwasser grondig schoon te maken. Vooral de rubberen randjes laten het nogal eens afweten en worden naar verloop van tijd onhygiënisch. Lees hier wat je moet doen om jouw vaatwasser op een effectieve manier schoon te houden. 

Hoe kun je het beste een vaatwasser schoonmaken?

Vaatwasser van Binnen
Vaatwasser van Binnen

Goed onderhoud van je vaatwasser vereist een regelmatige schoonmaakbeurt. In deze tip lees je hoe je voorkomt dat je vaatwasser stinkt.

Maak de vaatwasser schoon door er eens per maand een kopje azijn in te doen. Gewoon laten draaien. Op deze manier reinig je de vaatwasser.

De geurtjes verdwijnen en vet en kalkaanslag worden verwijderd. Wel gewone schoonmaakazijn gebruiken.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Ik kon mijn vaatwasser niet meer schoon krijgen met de normale reinigingsmiddelen uit de winkel. Maar nadat ik een flinke scheut schoonmaakazijn in het bakje deed voor de spoelmiddel, werd hij schoon. Er zat zoveel vet in de sproeikoppen, dat ik het een paar keer moest herhalen, maar nu doe ik één keer per week een klein scheutje schoonmaakazijn, en goed naspoelen, en de vaatwasser doet het weer prima.

  • Om de vaatwasser te reinigen doe je een halve citroen in het bestekbakje van de vaatwasser en laat dan het programma draaien. Hier wordt de vaatwasser schoon van.

Meer oplossingen en tips over het reinigen van de vaatwasser.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment