Pannen Opbergen

Potten, pannen en deksels behoren tot de moeilijkste te hanteren keukenapparatuur. Ze zijn groot en omvangrijke maar worden bijna dagelijks gebruikt. Het is dus van belang dat de pannen worden opgeborgen op een plek waar je gemakkelijk bij kan. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je alle potten, pannen en deksels netjes kunt opbergen zonder dat je alle opbergruimte in de keuken verliest.

Hoe kun je de pannen het beste opbergen?

pannen

Potten, pannen en deksels behoren tot de moeilijkste te hanteren keukenapparatuur. Ze zijn groot en omvangrijke maar worden bijna dagelijks gebruikt. Het is dus van belang dat de pannen worden opgeborgen op een plek waar je gemakkelijk bij kan. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je alle potten, pannen en deksels netjes kunt opbergen zonder dat je alle opbergruimte in de keuken verliest.

Hang overal een haak
Haken kunnen verspilde ruimte veranderen tot opslag in de open lucht. Als je in jouw keuken een aantal zijkanten of muren vrij hebt tussen de keukenkastjes in, hang er dan haakjes aan. Deze onhandige hoekjes worden ineens omgetoverd tot een opbergplek voor pannen.

Deksel opberger
Het helpt niet als je een mooi georganiseerde pottenkast hebt, maar een warboel van deksels. Een oplossing om dit probleem te verhelpen is om aan de muur een gemonteerde organizer te hangen. De organizer biedt verschillende rekken aan waar de deksels inpassen. Als je niet genoeg deksels hebt om de rekken te vullen, zijn de rekken ook erg handig om jouw favoriete kookboeken in neer te zetten.

Draai de deksel om
Als je gewoon op zoek bent naar een snelle manier om een stapel potten netjes te houden, bewaar dan de deksels op je potten terwijl je ze in de kast zet. Draai de deksel ondersteboven, zodat het handvat in de pot blijft steken. Je hoeft niet alleen te zoeken naar de juiste maat deksel, je hebt ook een vlakker, gladder oppervlak waar je meerdere pannen en potten op kunt stapelen.

Gebruik een pegboard
Een kale, blinde muur kan veel meer functie geven in een keuken. Upgrade een lege muur met een zwart pegboard. Je kunt aan dit pegboard alle potten en pannen aan hangen door gebruik te maken van haken. Omlijn ze met krijt zodat je nooit vergeet waar ieder item thuishoort.

Opberging op een handdoekstang
Laat de zijkant van je kast niet verloren gaan. Installeer een korte rail om de lege ruimte op een magische manier te veranderen in opslag. Omdat de balk waarschijnlijk niet je heel collectie aan pannen kan opbergen, kun je er voor kiezen om de items die je het vaakst gebruikt, of die er het mooiste uitzien, op te hangen.

Verdeel een diepe lade
Voeg stukjes multiplex toe aan je diepste lade om vakken te maken voor al je potten en pannen. Deze vakken voorkomen dat je pannen rommelig in de lade liggen.

Een functionele hoekkast
Niet alle keukens zullen een hoekkast hebben, maar voor de keukens die van een hoekkast voorzien zijn is dit een ideale tip. Vervang de vergeten hoek met een opbergruimte voor de pannen. De hoekkast is namelijk groter dan de gemiddelde kasten. Al jouw pannen passen wellicht allemaal in één kast.

Hang een vintage ladder op
Blaas een simpele ladder nieuw leven in door hem een likje verf te geven. Hang de ladder vast aan het plafond en hang er al je pannen, potten en deksel aan vast met verschillende haakjes. Dit pottenrek is het mooiste bij keukens die een kookeiland of bar hebben. Het maakt je keuken direct een stuk dynamischer.

Versier de achterwand
Als je een hoge achterwand hebt, bevestig dan een pegboard om potten en pannen boven je aanrecht te hangen. Op deze manier zijn ze gemakkelijk te bereiken en als je een kleurrijke collectie van pannen hebt, kan je dit opbergsysteem ook als kunst gebruiken.

Hang ze op in de voorraadkast
Als je een inloop-voorraadkast hebt, haal dan het meeste uit de achterwand door je omvangrijke keukenaccessoires eraan te hangen. Het is niet alleen een makkelijke manier om iedere pan snel te vinden, maar het bespaart je ook overvolle opbergkasten in je keuken zelf.

Oplossingen en tips voor pannen opbergen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment