Verbruik Elektrische Kachel

Via de rekenmethodes in die artikel kun je zelfstandig beoordelen hoeveel jouw elektrische kachel verbruikt om te zien hoeveel het kost om het per uur, dag of week aan te hebben staan.

Wat is het verbruik van een elektrische kachel?

Elektrische Kachel

Het verbruik van een elektrische kachel, of het nu gaat om elektrische radiator verbruik, een hand heater stroomverbruik, een kleine elektrische kachel, het verbruik van een bouwheater, of het verbruik van een ventilatorkachel van de action, het verbruik wordt beoordeeld in watt (W) of kilowatt (kW). 

Hoe kan je de kosten per uur berekenen

Een kachel wordt gebruikt een een gesloten ruimte, zoals een kamer of kantoor, te verwarmen. Het kan elektrisch worden aangedreven of door brandbare brandstoffen. Het verbruik van een elektrische kachel of kamer verwarmer kan worden berekend door een simpele som. Je kunt het verbruik van een elektrische kachel berekenen. Het stroomverbruik van een elektrische kachel varieert van 700 watt tot 3000 watt. Het verbruik van elektrische kachel is normaliter 2000w. Voer de watt die aangegeven staat bij jouw elektrische kachel, de gebruiksuren en kosten per kWh samen in een som. Zet het vermogen van de kachel in watt om in kilowatt door het te delen door 1.000. Vermenigvuldig dit aantal met het aantal uren dat je jouw kachel op één dag gebruikt om een dagelijkse kilowattuur-telling te krijgen. Stel dat je kachel 1.500 watt verbruikt en je gebruikt hem 10 uur per dag. Deel 1.500 door 1.000 om 1,5 te krijgen. Vermenigvuldig 1,5 met 10 om 15 kWh te krijgen. Om het verbruik van jouw elektrische kachel vast te stellen, vermenigvuldig je de waarde met het energietarief dat het energiebedrijf voor jouw woning toepast.

Kun je energiebesparende draagbare elektrische kachels krijgen?

Alle draagbare elektrische kachels zullen dezelfde hoeveelheid elektriciteit verbruiken en dezelfde hoeveelheid thermische warmte produceren in verhouding tot het opgenomen vermogen. Het enige verschil zit hem in de manier waarop ze de warmte afgeven. Luchtverhitters zijn een goede keuze voor het snel verwarmen van specifieke delen van een kamer, omdat je de warmte kunt richten.

Wat heeft invloed op de bedrijfskosten van een kachel?

Het vermogen en energieverbruik bepaalt de bedrijfskosten per uur van elke verwarming. De meest effectieve manier om de bedrijfskosten te verlagen, is door de warmte binnen te houden, te isoleren en tocht te verminderen, zodat de rekeningen laag blijven. Goedkope oplossingen, zoals zware gordijnen, jaloezieën en tochtstrips, zullen allemaal helpen. Zolder- en spouwmuurisolatie en dubbele beglazing kan ook de verwarmingskosten drastisch verlagen.

Reacties over het verbruik van een elektrische kachel

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment