Natuursteen schoonmaken

Hoe maak je natuursteen eigenlijk goed schoon? Wat zijn de beste manieren om natuurstenen oppervlakten zoals bijvoorbeeld een aanrecht goed schoon te maken.

Hoe maak je een natuursteen aanrecht of badkamervloer schoon?

natuursteen-schoonmaken-onderhouden
Natuursteen onderhouden en schoonmaken, hoe doe je dit en wat moet je vooral niet doen?

Natuursteen schoonmaken: o.a. vloeren & aanrechtbladen

Natuursteen schoonmaken. gebruik deze tips voor het schoon en glanzend maken van natuurstenen aanrechtblad, vloer, dorpel of ander voorwerp.

Grote oppervlakken van natuursteen (oa. graniet, aanrechtblad, enz.) maak je schoon en glanzend met een mengsel van lijnolie en terpentine (verhouding 1:1). Neem hiermee de vloer af en laat het drogen.

Kleine stukjes natuursteen (bv. dorpels), maak je eerst schoon met een sopje (gebruik weinig zeep). Maak het voorwerp droog. Poets het voorwerp vervolgens op met een beetje slaolie. Hier gaat het weer mooi van glanzen.

Samengevat: 2 keer per jaar het natuursteen impregneren met bijvoorbeeld lijnolie of terpentijn en twee keer per week afnemen met een lauwwarm sopje en elke dag even goed droog maken.

Oplossingen en tips om natuursteen schoon te maken.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Marguerite

  24 mei 2021

  Waar precies is dit te koop Jos? Als ik zoek kom ik alleen maar tegen dat je het op vloeren kunt gebruiken, die lijnvliegtuig en niet op oppervlakten die met consumptie te maken hebben. Dat is een aanrechtblad wel natuurlijk. Heb je wat meer info waar dit te kopen, ook de terpentijn, die wel voor een granieten blad geschikt is? Dank en groet Marguerite

  Reply
 • Jos Kaandorp

  14 januari 2020

  Pfff nooit zuren gebruiken. Bovenstaande tips zijn goed. Met staalwol polijsten. Staalwol 0 fijn tot 00000 heel fijn. Testen wat goed gaat en anders van grof naar fijn. Erna voorzien van gekookte lijnolie met terpetijn (GEEN terpetine) en dit één op één. Dit voedt het natuursteen wat er weer mooi van gaat uitzien. Maar wat schraal graniet met Groene Zeep, keer op keer en je ziet het opknappen.

  Reply

Leave a Comment