Smeer uit Kleding

Smeerolievlek oftewel smeer uit kleding verwijderen. Tips voor het verwijderen van vlekken van smeerolie uit kleding en andere stoffen. Wij hebben 3 methodes en wat gespecialiseerde middeltjes gevonden!

Hoe kan je smeer uit kleding verwijderen?

smeer olie vlek
Hoe verwijder je een vlek van Smeerolie?

Er zijn verschillende manieren om vlekken van smeerolie te verwijderen

Methode 1: Papier, Strijkijzer en Wasbenzine

Leg een laag absorberend papier op en onder de vlek (dus aan 2 kanten van het textiel). Ga er met een warm strijkijzer overheen. Ververs steeds het papier.

Daarna met een doekje met wasbenzine deppen. Dit deppen herhalen tot de vlek weg is. De plek van de vlek insmeren met een papje van wasmiddel en gewoon wassen in de wasmachine.

Methode 2: Mesje, Keukenrol, Talkpoeder en Terpentine

Schraap het smeer zoveel mogelijk weg met een mesje en dep met keukenrol. Bestrooi de smeerolievlek vervolgens met wat talkpoeder. Zuig dat na ongeveer 12 uur op en behandel de vlek na met benzine, ammonia of terpentine. Je kleding is na deze behandeling weer goed schoon!

Methode 3: Dreumex / Zeep, Vochtig maken en Wassen

Als je een olie- of smeervlek in je kleren heb, smeer deze dan in met dreumex\garage-zeep. Doe dit wel zo snel mogelijk nadat de vlek in je kleren is geraakt. Maak de vlek even vochtig met wat water smeer er de zeep op. Een beetje inwrijven op rollen en een nachtje laten liggen. Doe het de dag erna in de was op het gewone programma, bij die programma helpt vanzelfsprekend een schepje Vanish.

Zo kan je soortgelijke olie problemen ook oplossen!

  • Olievlekken van Solex zijn ook via bovenstaande methodes te verwijderen.
  • Smeervet verwijderen (smeervlekken) uit autobekleding kan ook via methode één. Wel moet je dan met een verlengsnoer aan het werk. =)

Duurdere vlekkenverwijderaars voor smeer uit kleding

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen voor smeer uit kleding verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment