Vet Verwijderen

Vetresten verwijderen: op veel oppervlaktes zijn vetvlekken makkelijk te verwijderen. Er zijn enkele ontvetters op de markt die de meeste klussen wel goed kunnen oplossen.

Hoe verwijder je vetresten?

dasty ontvetter
Dasty ontvetter

Vet verwijder je eenvoudig met een paar heel effectieve ontvetters. De twee bekendste zijn Dasty en St Marc. Deze kunnen eenvoudig alle vetresten verwijderen.

Vette pannendeksels weer schoon krijgen

Je kunt ze in een sopje van soda weken/schoonmaken en dan afspoelen/ afwassen met heet water. Ook kan je ze met Dasty of St Marc insmeren..

Wel opletten dat ze niet uit je handen glijden, want het wordt erg glad hiervan!
Succes!

Vetvlekken van tapijt verwijderen

Bij vetvlekken op het tapijt kun je de volgende tip proberen. Breng vlekkenpasta (of Dasty of St Marc) aan op het tapijt. Laat dit een nacht drogen en borstel vervolgens met een zachte borstel af.

Vetvlekken van het behang afhalen

Vetvlekken op het behang kun je verwijderen met de volgende methoden:

  • Maak een papje van maizena en water. Breng dit papje op de vlek aan, laat dit drogen en borstel of zuig het dan af.
  • Vouw een bruine papieren zak dubbel, en druk dat met een warm strijkijzer op de vetvlek. Dit moet je waarschijnlijk een paar keer herhalen. Deze tip werkt ook goed bij kaarsvet. Nabehandelen met wat haarlak of alcohol.

Heb je per ongeluk ontvetter ingeslikt?

Bel dan direct met de huisarts! Paar dingen die je wel direct kan toepassen:

  • Doe het slachtoffer NIET braken.
  • Neem onmiddellijk contact op met de dienst 112. Spoedopname in het ziekenhuis is nodig.

Ovenreiniger en ontvetter moet je steeds buiten het bereik van kinderen bewaren en ook pas gebruiken als de kinderen niet in de buurt zijn.

Oplossingen en tips voor het verwijderen van vetresten

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment