Vlekken op Plafond

Vlekken op het plafond zijn lastig te verwijderen. Gelukkig kom je deze plekken ook niet zo heel vaak tegen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan hoe je plafond vlekken het beste kunt aanpakken. 

Hoe verwijder ik donkere plekken op het plafond?

verschrikkelijk afbladderend plafond

Laten we hopen dat de situatie in jouw huis nog niet zo erg is als op bovenstaande foto! 

Plekken in het plafond kunnen roestvlekken zijn

Heb je een bruine kleur te pakken die door de verf heen komt? Dan zijn dit vaak roestige spijkers of roestplekken van metalen balken. Indien dat het geval is heeft overschilderen niet zoveel zin en moet je toch echt het probleem grondig gaan aanpakken en het plafond verwijderen tot aan de roestbron en vervolgens weer repareren. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Als de vlekjes op het plafond niet zeer opvallen en niet van roestige spijkers afkomstig is kan je het plafond het beste ontvetten en vervolgens weer schoonmaken en overschilderen. Lees hier onze uitgebreide gids over het schoonmaken van muren. Dit komt zeer overeen met het schoonmaken van een plafond. 

Oplossingen en tips voor het schoonmaken van vlekken op plafonds

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment