Schimmel in Kleding

Schimmel in kleding herken je als kleine, zwarte stipjes die verspreid kunnen zijn over een groter oppervlak, mogelijk met een groenige of roodachtige gloed.Deze kun je verwijderen en voorkomen. Lees hier wat je moet doen. 

Hoe krijg je schimmel uit kleding?

schimmel kleding
Schimmel op Kleding verwijderen

De oorzaak van schimmel in kleding

De kleding is te lang vochtig geweest waardoor de schimmel in je kleding is ontstaan. Het zijn vrijwel altijd vochtproblemen die schimmel laten ontstaan. 

Schimmel in kleding voorkomen

Voorkom schimmel in kleding door vuile, natte kleding zo snel mogelijk te wassen. Laat kleding dus niet te vochtig liggen. Droog de kleding onmiddelijk na het wassen.

Behandeling van schimmel in kleding

Kleding met schimmel behandel je als volgt.

  1. Laat het kledingstuk met schimmel 2 uur weken in een chloorvrij bleekmiddel (bv. peroxide) en zorg dat het niet kan drogen op de stof.
  2. Was vervolgens normaal volgens de wassymbolen.

Schimmel geur

Hangt er na de behandeling een muf schimmel luchtje om het kledingstuk, was het dan nog een keer met Biotex of met een ander wasmiddel en een scheutje azijn.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • HG Schimmelreiniger – Niet super geschikt voor kleding, kan dus doordat het sterk spul is slechte invloed hebben op de kleding. Gebruik alleen als ‘last resort'. De schimmel is wel 100% zeker weg na schimmelreiniger. 
  • Schimmel ontstaat altijd door vochtproblemen, als je dus bijvoorbeeld in jouw auto hier problemen mee hebt moet je goed kijken naar de oorzaak: Ergens komt dus water naar binnen. ( Vaak de rubbertjes)
  • Huishoud / schoonmaak azijn schijnt dit probleem ook al goed op te lossen. 

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor schimmel op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment