Kalkvlekken Textiel Verwijderen

Kalkvlekken uit textiel verwijderen; bijvoorbeeld kleding. Hoe doe je dit goed? Wat zijn de beste tips en oplossingen om kalkvlekken uit textiel te verwijderen.

Hoe verwijder je kalkvlekken uit textiel?

HG kalk weg
Werkt HG Kalk Weg ook tegen Kalkvlekken op Kleding?

Niet met bovenstaand middel =) Dat is absoluut niet nodig. 

Draai eerst een sopje met Biotex en doe daarna een normaal wasje, Indien de vlekje na het sopje nog fors aanwezig is is een scheutje Vanish wel een aanrader.. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Losse poedervormige kalk kun je gewoon opzuigen met de stofzuiger.
  • Kalkvlekken in textiel kun je in het algemeen verwijderen met azijn. 
  • Zit de vlek in ongekleurde katoen of linnen, behandel de vlek dan achtereenvolgend met azijn en zuivere alcohol. Daarna uitkoken in een neutraal sopje.
  • Kalkvlekken in niet-kookechte stoffen zoals gekleurd katoen en linnen, synthetische vezels, wol en zijde, verwijder je met azijn, waarna je de stof in een handwarm sopje wassen
  • Wij zouden pas als ALLES niet lukt overgaan tot kalk verwijderende artikelen zoals op bovenstaand plaatje. 

Vlekken Verwijderaars van hoge kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor kalkvlekken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment