Katoenen Trui Wassen

Met het wassen van katoenen was kan het nog wel eens voorkomen dat jouw kleding een maar groter wordt. Zeer vervelend als je net probeert af te vallen en je zo ineens twee maten mist en het katoenen truitje ergens verdwijnt in een hoekje van de kast. Lees hier hoe je dit gruwelijke probleem kunt voorkomen!

Hoe kun je voorkomen dat katoen een maat groter wordt na het wassen?

Problemen oplossen in katoen
Problemen oplossen met katoen

Niet te heet wassen met een fijnwasmiddel en vooral; liggend drogen. Leg de trui na het wassen in model op een droogrek. Dat scheelt al een stuk met over de lijn hangen!

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Ik was alle katoenen truien in de machine op 30 graden. De eerst maal vaak koud en op een wolwasprogramma, daarna op 30 graden. En droog ze altijd liggend , of even over een verwarming hangen de mouwen er ook overheen hangen. En de truien zijn altijd goed en mooi in vorm gebleven.
  • Mocht de trui toch uitgelubberd zijn, dan is er ook de truuk om de trui 1x te heet te wassen, zodat hij iets krimpt. Dat is natuurlijk wel heel risicovol.

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips over het wassen van katoen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment