Onkruid Tussen Tegels

Onkruid tussen de tegels, over dit onderwerp zijn boeken vol geschreven. Hoe verwijder je die irritante onkruidstukjes tussen de tegels op een duurzame manier

Wat je ook doet in jouw tuin: probeer het duurzaam te doen ter behoud van je andere planten.. 

Hoe verwijder je onkruid tussen de tegels?

onkruid tussen tegels
Onkruid tussen tegels is lastig te verwijderen

De beste manier om onkruid tussen de tegels te verwijderen is door dit met de hand te doen met natuurlijk wel wat hulpmiddelen die duurzaam zijn. Het beste hulpmiddel om onkruid goed tussen die tegels te verwijderen is een onkruidborstel

Je hebt ook stalen hulpmiddelen en elektrische borstels maar die hebben vaak maar zelden goede reviews.

Onkruid tussen de tegels verwijderen met Azijn en Chloor?

Ook al lees je vaak dat je onkruid tussen de tegels goed kan verwijderen door het gebruik van chloor, azijn of zout zijn dit soort methodes zijn schadelijker voor het milieu.

Al deze middelen komen uiteindelijk allemaal weer in het grondwater terecht. Vooral chloor moet echt niet gebruikt worden voor het verwijderen van onkruid in de achtertuin.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Een onkruidbrander is een oplossing, maar niet iets wat wij aanraden, ook komt de hitte niet altijd bij de wortels waardoor je eigenlijk het probleem niet grondig aanpakt. 

Meer oplossingen en tips

  • Zorg dat er onder uw terrastegels worteldoek komt te liggen bij de aanleg. Worteldoek is de beste oplossing tegen groei van onkruid. 

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen om dit probleem op te lossen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring die je wilt delen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.

Leave a Comment