CD Schoonmaken

Alle truukjes om jouw oude DVD's of CD schoon te maken. Info over spiritus, afwasmiddel en brillendoekjes. Lees hoe je vieze CD's en DVD's moet schoonmaken. 

Hoe kan ik het beste een CD schoonmaken?

CD schoonmaken

Een overzicht van verschillende methodes om een CD of DVD Schoon te maken.

Een CD schoonmaken met brillendoekjes

Dit is de beste methode, net als de baby doekjes zijn deze doekjes net een beetje vochtig en kan je er goed de schijf mee schoon maken. Zorg wel dat voor het poetsen er geen stofresten op de CD schijf zitten. 

Een CD Schoonmaken in een bakje water met zeepsop

Pak een bakje met water, doe er wat zeepsop bij. Zorg er goed voor dat de bak stofvrij is. Dompel de vuile CD of DVD in het bakje voor één minuut. Spoel de CD af met wat warm water en veeg de CD of DVD schijf af met een pluisvrije doek. 

  • Werkt deze methode niet? Of is het niet krachtig genoeg? Overweeg dan wat gedistilleerde alcohol of spiritus toe te voegen. 

Als de CD schijf kapot is kan je het op deze manier niet goed repareren, een kapotte CD schijf is weinig meer aan te doen. 

De natte CD schijf verliest zijn data niet als je dit heel voorzichtig doet. 

Oplossingen en tips om een CD schoon te maken

Heb je allemaal schone CD's lees hier dan hoe je deze het beste kan opbergen. In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment