Frituurvet Verwijderen

Het verwijderen van Vet is door de chemische samenstelling best eenvoudig. Er zijn middelen die deze uitdaging perfect aankunnen. Dus ook frituurvet is goed te verwijderen, als je er niet te laat bij bent natuurlijk.. Niet laten inwerken!

Hoe kun je het beste frituurvet verwijderen?

schoonmaken ontvetten
Het verwijderen van Frituurvet doe je als volgt

Gemorst Frituurvet verwijderen

Heb je per ongeluk frituurvet geknoeid bij het leeg maken van je frituurpan en is er ergens frituurvet opgekomen? Dan ruim je het frituurvet zo weer op.

Gooi direct wat keukenzout op het frituurvet. Keukenzout maakt frituurvet weer hard. Is de plek hard geworden, dan schraap je het er zo weer af met een mes of spatel. Vervolgens maak je het gewoon weer schoon.

Frituurvet verwijderen uit frituurpan

Als je gebruik maakt van vast frituurvet in je frituurpan dan is dit een handige tip.
Als je denkt dat er nieuw frituurvet in de frituurpan moet, laat dan na het laatste gebruik het mandje er uit. Wil je nieuw frituurvet er in doen dan zet je de frituurpan +/- 1 minuut aan. Zet hem daarna direct weer uit. Leeg hem. Doe een paar plastic zakken in een vergiet. Gooi daar het oude vet in, knoop hem dicht en breng het naar het inzamelpunt.

Ingedroogd frituurvet op poreuze steen

Als je ingedroogde frituurvet wilt verwijderen moet je toch echt meer uit de kast halen. Je begint door er onverdund afwasmiddel zeer ruim op te spuiten en met een harde borstel goed boenen. De volgende dag alles met heet water afspoelen. 

  • Een stoomapparaat of stoomreiniger kan in de ergste gevallen ook wonderen verrichten. 

Oplossingen en tips voor frituurvet vlekken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment