Chloor Schoonmaakmiddel

Veel mensen zijn dol op bleekmiddel, omdat ze het idee hebben dat je met bleekmiddel pas écht goed schoonmaakt. Maakt chloor ( chloor is een onderdeel van bleekmiddel) inderdaad echt goed schoon? 

Is Chloor een goed te gebruiken schoonmaakmiddel?

bleekmiddel

Ontsmetten versus schoonmaken

Chloor, of bleek, is een ontsmettingsmiddel en geen schoonmaakmiddel. Bleekmiddel doet fantastisch werk bij het doden van ziektekiemen. Het verwijdert hardnekkige vlekken. Maar bleek maakt viezigheid niet écht schoon. Om dat te doen, zul je moet schrobben en schoon spoelen. Voor veel huishoudelijke klusjes is bleek niet de juiste oplossing.

Gevaren van bleekmiddel

Bij gebruik van bleekmiddel komen dampen vrij die je ziek kunnen maken. Contact met chloor op je huid is irriterend en kan zeer schadelijk zijn. Als je chloor mengt met andere schoonmaakmiddelen kan dit leiden tot giftige resultaten. Chloor kan ook schade toebrengen aan oppervlakken en kleur verwijderen.

Het drinken van bleekmiddel is vanzelfsprekend erg gevaarlijk. Heeft je kind bleekmiddel gedronken geef het dan direct water te drinken en laat het niet braken. Ga zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en neem de verpakking van het middel waaruit is gedronken mee.

De geur

Chloor heeft een behoorlijk vieze geur. Zoals hierboven beschreven, zijn de dampen schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast stinkt het ook nog eens. Als je het hebt gebruikt en je handen stinken naar chloor dan vind je hier een tip om de geur van chloor van je handen te verwijderen.

Samengevat

Samenvattend kun je stellen dat bleek een goed ontsmettingsmiddel en vlekkenverwijderaar is, maar niet een goed schoonmaakmiddel.

Meer oplossingen en tips over schoonmaken met Chloor.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment