Biotex – Urinegeur verwijderen

Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld een van je kinderen per ongeluk in bed plast of dat er ergens een kat of hond in je huis heeft geplast of gesproeid. Hoe kom je van de geur van urine af Wat zijn de beste middeltjes tegen urinegeur?

Urine geur verwijderen - Hoe verwijder je de geur van urine van bijvoorbeeld een kat?

kat uit de tuin houden

Of het nou een van de kinderen, de kat of de hond was, van die geur van urine wil je in ieder geval af. Maar wat zijn nou de beste manieren om van urine geur in spullen als kleding, tapijt, of een kleed af te komen?

Is er urine op losse wasbare oppervlakten terecht gekomen? Dan is het het handigst deze gewoon in de wasmachine mee te wassen met Biotex Blauw

Maak een sopje van Biotex blauw of groene zeep waarmee je de urine plek schoon dept, is het een los object? Doe het dan gewoon in het sopje. Herhaal de reiniging tot je zelf ook de geur niet meer ruikt. Onderstaand stappenplan om de urine geur te verwijderen wil ook nog wel eens helpen.

  1. Doek en schoon water: probeer eerst de urine zo veel mogelijk te verwijderen met behulp van een doek en schoon water, zonder reinigingsmiddelen. Biotex Blauw of groene zeep zijn wel goede opties.
  2. Droogdeppen: Dep vervolgens de plek zo veel mogelijk droog met behulp van bijvoorbeeld keukenpapier
  3. Behandel de geur: behandel de urine geur met bijvoorbeeld HG tegen urine
  4. De geur zal langzaam verdwijnen: dit kan wel even een aantal uur duren maar al direct zal de sterke geur afnemen.

Oplossingen en tips voor muizen in huis

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment