Friteuse schoonmaken

Als je geen zin hebt om naar de cafetaria te gaan, biedt een friteuse uitkomst. Het is wel van belang dat je frituurt in schoon frituurvet. Dit betekent uiteraard niet dat je het vet na elk gebruik hoeft te vervangen. Na een keer of 7 frituren, is het vet echter wel aan vervanging toe. Als je het vet uit de pan hebt gehaald, is het tijd om de friteuse schoon te maken. Met deze tip kun je de friteuse eenvoudig schoonmaken.

Tips voor het reinigen en ontvetten van de frituurpan.

friteuse schoonmaken

Vul de frituurpan met water tot max/min streep. Doe daar een vaatwastablet in. Laat het mandje er in zitten. Zet de frituurpan op 110 graden. Is de temperatuur 110 graden, zet dan de frituurpan uit en laat hem afkoelen. Daarna gewoon omspoelen met water. Is hij dan nog niet schoon herhaal dit nog een keer. 

Oplossingen en tips voor het reinigen van een frituurpan

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

7 Comments

 • Antonet

  3 november 2020

  Dasty van de Wibra! Er is geen middel waarin vet zo goed oplost als dit! Dasty van de Wibra!

  Reply
 • Marco Brouwer

  1 mei 2020

  Ik heb BIOnyx Friteuse reiniger gebruikt op aanraden van een kennis van ons. Ik frituur altijd met tegen zin omdat ik die vieze vettige aangebakken friteuse moet gebruiken. Maar ik kan niets anders zeggen dat dit 100% biologisch middel perfect zijn werk heeft gedaan. Ziet er weer als nieuw uit. Een echte aanrader!

  Reply
 • Ed

  20 december 2018

  De handigste manier om een RVS frituurpan schoon te maken is met soda. Haal de pan uit elkaar en leg de RVS onderdelen te week in een bak water met soda. Niet het verwarmingselement in de soda plaatsen, want dat is vaak van aluminium en dat lost op in soda. Na een nacht weken valt al het vuil er zo af en is de pan weer als nieuw zonder schuren.

  Reply
 • messidc

  12 maart 2015

  Ik dacht altijd dat het verwarmingselement van een friteuse nooit in aanraking mocht komen met water . Dus klopt het dat ik dan altijd verkeerd gedacht heb ?

  Reply
 • Ruud Willemse

  8 juni 2014

  Wat ook aan te raden is, om ovenreiniger van Mr.Muscle te gebruiken, zowel het frituurmandje als de pan waar je het frituurvet in gooit, inspuiten en na enige tijd vorm zich een schuimlaag op deze delen, en kan je het na zo,n 20 minuten afspoelen ( met warm water tot heet water van je douche, anders heb je in de keuken al die rommel ), afhankelijk van hoe erg de boel is aangekoekt, zou je het eventueel nog een keertje kunnen herhalen.

  Tevens kan je met hetzelfde middel ( product ) ook je barbecue goed reinigen.

  groetjes, Ruud

  Reply
 • Ellie

  1 juni 2014

  Nooit met een schuursponsje de wanden schoonmaken. Er komen minuscule krassen in, waardoor het vieze vet zich nog meer hecht aan de wand. Ik kom tegenwoordig de frituur olie bij de big L, deze kwam trouwens als beste uit de consumentengids. Is goedkoop en gooi ik het na 4 keer gebruiken weg. Wel naar de milieu straat brengen, want het kan gerycled worden.

  Reply
 • Cor T.

  28 juni 2013

  Zeer vuile aangekoekte frituurnetjes zijn op de volgende manier goed te reinigen. Zet hem buiten op een tegel en laat al het vet met behulp van een hobbybrander verbranden. Af laten koelen (niet met water)en dan met een barbecue reinigingsborstel af borstelen. Als laatste even in de vaatwasser en uw mandje ziet er weer uit of hij net uit de winkel komt. Dit karweitje duurt 10 minuten exclusief vaatwasser en hij is letterlijk brandschoon.

  Reply

Leave a Comment