Roest Bestek Verwijderen

Een bestek-set vervang je niet graag aangezien dit zomaar een prijzige aangelegenheid kan zijn. Dus dan moet je toch echt een oplossing vinden voor die roestige vlekken, wij zijn op onderzoek gegaan en lees meer over onze verschillende oplossingen.

Hoe verwijder je roestplekjes van bestek?

Oude Pannen met Roest
Oude Pannen met Roest

Bestek gaat nog wel eens roesten, vooral als het regelmatig in de vaatwasser wordt afgewassen. Er ontstaan dan allemaal kleine bruine roestplekjes op je messen en vorken. Het kan helpen om direct na het draaien van de vaatwasser het bestek af te drogen met een vaatdoek. Ook helpt het om te zorgen dat er geen zaken in de vaatwasser gaan die de roest doen ontstaan, zoals bijvoorbeeld houten pollepels of pannen en mesjes met een houten handvat.

Ontstaat er toch nog roest op het bestek dan lukt het volgende misschien

  • Roest verwijder je van je messen, vorken, lepels en ander bestek door ze in te wrijven met rauw uiensap.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Er zijn tegenwoordig ook roestverwijderaar middeltjes te koop, deze blijken zeer effectief te zijn. 
  • Ook een optie is je mes met staalwol schuren en het mes daarna in een mix van water en azijn te leggen.
  • Bestek gescheiden houden van elkaar, omdat messen een andere legering heeft dan bv lepels en vorken (die zijn zachter), dus alleen de messen bij elkaar in de bestekbak doen tijdens de vaatwas.
  • Ook zou het helpen om een stuk aluminiumfolie in de vaatwasser te doen en laten mee wassen.
  • Heb gisteren roestplekken verwijderd van zilveren theelepeltjes door ze ongeveer 6 uren in een glas te laten staan met 50% water en 50% witte azijn; roest helemaal weg!

Meer oplossingen en tips over roestend bestek.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment