Verse friet airfryer

Friet van verse aardappelen en vetarm | Deze heerlijke friet maak je eenvoudig en met heel weinig olijfolie in de Airfryer.

Hoe maak je friet van verse aardappelen op een vetarme manier?

vetarme frietjes uit de airfryer
Vetarme frietjes uit de airfryer zelf maken? Lees de tips hier onder

Een frietje is heerlijk, maar we weten allemaal dat het niet goed is voor de slanke lijn. Reden voor ons om eens te kijken of dat niet met wat minder vet kan. En dat kan!

Friet van de snackbar bevat per 100 gram ongeveer 15 gram vet. Als je thuis frituurt en diepvriesfriet gebruikt dan zit daar ongeveer 7 gram vet in per 100 gram friet.

Tijdens het frituren neemt dit nog toe, want de friet neemt ook nog vet op tijdens het verwarmen. Gebruik je verse friet uit het koelvak dan is dit voorbehandeld met ongeveer 4 gram olie.

Voor vetvrij thuis frituren gebruik je het best een Airfryer. Aan diepvriesfriet of verse friet uit het koelvak voeg je geen olie meer toe en is dus zodoende een stuk minder vet dan friet uit de friteuse of snackbar.

Maar het kan nog gezonder (en goedkoper). Zelfgemaakte friet. We hebben het uitgetest en vinden ze zelfs nog lekkerder dan alle varianten die hier boven genoemd worden!

  • Airfryer voorverwarmen op 150 graden.
  • Aardappels (wij hebben iets kruimige gebruikt, maar aangeraden voor vastkokende) schillen, snijden in smalle reepjes en een half uurtje laten weken in water.
  • Laten uitlekken en goed afdrogen met een schone theedoek of keukenpapier.
  • Met een siliconenkwastje heel licht bestrijken met een beetje olijfolie.
  • Op internet staat elders 1/2 eetlepel per 500 gram aardappel. Wij hebben veel minder gebruikt.
  • Vervolgens afhankelijk van de hoeveelheid een minuut of 7 tot 15 in de airfryer en ze zijn klaar.

Onze ervaring: lekkerder dan de verse friet uit het koelvak. Ze zijn net wat knapperiger.

Enthousiast geraakt over airfryers? Kijk dan eens in dit overzicht, er zitten wel wat voordelige airfryers tussen.

Meer oplossingen en tips over zelf thuis vetarme friet maken.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment