Vetvlekken Melkglas Schoonmaken

Glazen moeten schoon zijn in het huishouden, niets is dan vervelender als er ineens vetvlekken op melkglazen zitten. Dit is wat je moet doen om hier af te komen. 

Hoe maak ik vetvlekken op een melkglas schoon?

Melkglas met Melk
Vettig Glas met Melk
  • Gebruik baking soda met warm water. (In ieder geval geen schurende materialen gebruiken om het glas te reinigen.) Spoel ze vervolgens goed na, en droog ze met een niet-pluizende schone doek. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • oor gewone glazen kapjes kun je natuurlijk ook de soda-oplossing gebruiken. Met helder water naspoelen, maar dat weten we al van de tips op HHP, toch[;)]? En bierglazen worden op die manier ook aangepakt, maar dit terzijde…. Aangezien melkglazen kapjes/vazen e.d vaak ruw zijn (door het etsen) , gebruik je dus een niet pluizende doek om de boel te drogen. Overigens is het ook nog zo dat halogeenlampjes en het armatuur (d.w.z. daar waar het lampje direkt op schijnt zoals b.v een glazen afdekplaatje) niet met blote handen aangepakt dient te worden (dus neem een tissue/doekje), omdat het huidvet dat achter zou blijven de lampjes sneller doen doorbranden.
  • Ik zou de glazen gewoon even laten weken in water met wat anti-kal. Of met een droge doek en een beetje van dit schattige blauwe spul goed wrijven.

Meer oplossingen en tips over vetvlekken op melkglazen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?

Op deze pagina: