Avocado Bewaren

Het komt best vaak voor dat je van iets minder nodig hebt dan dat je gebruikt. De citroen en de paprika zijn hier voorbeelden van en de avocado hoort zeker in dit rijtje thuis. Want hoe vaak zit je niet met een halve avocado? Wij toch best vaak. Op deze pagina vind je tips over hoe je een halve avocado kunt bewaren. Ook voor tips voor het bewaren van avocado in de schil kun je hier goed terecht! 

Hoe kun je het beste een avocado bewaren?

avocado bewaren

Een halve avocado en/of overige resten bewaren

Als je een halve avocado graag wilt bewaren voor een andere keer, dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren zodat hij niet bruin kleurt. Bestrijk de overige avocado zo snel mogelijk in met citroensap en wikkel de avocado in plastic folie en leg het in de koelkast. Dit zal de avocado tot maximaal vier dagen goed houden. Een nog makkelijker methode is om je rijpe avocado in water te dompelen. Pak een glazen of plastic bakje en leg de avocado met de vleeskant naar beneden in de kom. Dek het bakje af in de koelkast en dit zal je avocado voor maximaal twee dagen goed houden.

avocado hugger
Er zijn nog meer handige manieren om avocado's te maken (klik op de afbeelding om te kijken hoe dit werkt)

Een niet rijpe avocado bewaren

Een stevige, ongesneden avocado kun je tot twee weken veilig bewaren in de koelkast. Door ze in een koelkast te leggen zullen ze wel rijpen, maar in een langzamer tempo dan op kamertemperatuur. De indicatie van twee weken wordt aangegeven omdat het afhangt van de mate van rijpheid of de avocado snel zal rijpen of niet. Als de avocado zacht aanvoelt, dan zal het sneller rijpen dan een avocado die nog erg hard is. Haal de avocado één à twee dagen voor gebruik uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan rijpen. Door ze uit de koelkast te halen kun je beter voelen en zien hoe rijp de avocado is geworden. Een avocado die nog steeds vrij stevig voelt is beter om te gebruiken voor een smoothie of salade en een avocado die zacht voelt is lekkerder voor op een sandwich, in de soep of als guacamole dip.

Een rijpe avocado bewaren

Een rijpe en ongesneden avocado kan tot een week veilig in de koelkast worden bewaard. Hier geldt ook voor dat het wel zal blijven rijpen, maar in een langzamer tempo. Dit geeft jou meer tijd om te kiezen wanneer je de avocado wilt gebruiken. Een rijpe avocado kun je direct uit de koelkast halen als je het wilt gebruiken. Mocht je een rijpe avocado in de koelkast hebben liggen en hem wegens omstandigheden niet op tijd kunnen eten, dan kun je ook altijd de avocado invriezen om het op een later moment te gebruiken voor een smoothie.

Het bewaren van een avocado in take a way eten

Het kan ook voorkomen dat je eten hebt besteld van een restaurant om het thuis op te eten. Als je een deel van deze maaltijd met avocado wilt bewaren voor de volgende dag, dan helpt deze tip je verder. Net zoals met appels, wordt een avocado dat blootgesteld is aan de buitenlucht met de tijd bruin van kleur. Om dit proces tegen te gaan kun je over de overgebleven avocado in je maaltijd een beetje citroensap doen. De zuren van de citroen stellen het oxidatie-proces voor een langere tijd uit en dit zal er voor zorgen dat de volgende dag je nog steeds kan genieten van je maaltijd met groene, verse avocado.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om avocado's te bewaren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment