Lampenkap schoonmaken

Als je je lampenkap afneemt met een stofdoek wordt deze vaak niet eens veel schoner. En met een vochtige doek heb je de kans dat je vochtkringen op de lampenkap veroorzaakt. Vraag is: hoe maak je dan een lampenkap wel goed en gemakkelijk schoon?

Hoe maak je een lampenkap het beste schoon?

lampenkap-schoonmaken
Lampenkap schoonmaken? Doe het goed en snel met onderstaande tips

Vaak gaat het bij lampenkappen schoonmaken over stoffen lampenkappen die onder het stof zitten 🙂 Er verzameld zich namelijk vaak aardig wat stof op de lampen in je huis. Maar stoffen lampenkappen kun je dus beter niet schoonmaken met een vochtige doek, en met een stofdoek krijg je lang niet al het stof weg van een lampenkap.

Schakel sowieso van te voren even de elektriciteit uit van de lamp voor je aan de slag gaat met schoonmaken.

Glazen en kunststof lampenkappen zijn relatief eenvoudig schoon te maken een sopje en wat water en een vochtige doek wanneer je ze kan drogen met een theedoek / droge doek.

Een stoffen lampenkap kan je daarentegen juist heel erg goed schoonmaken met deze wondertip: een kledingroller. Daarmee haal je en het stof en de mogelijke pluisjes van de lampenkap.

Zijden of perkamenten lampenkappen kan je het beste schoonmaken met doekje en wat wasbenzine.

Geen kledingroller in huis? 

Oplossingen en tips om lampenkappen goed en eenvoudig schoon te maken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment