Tips goedkoper wassen

Goedkoop wassen | besparen op wasmiddel, water, elektra en je kosten met deze wastips.

Tips om goedkoper de was te doen

Wasmachine

Goedkoper de was doen met deze tips

Vind jij ook dat wasmiddelen zo duur zijn? Dan is dit een hele goede tip om goedkoop te wassen!

Een liter A-merk vloeibaar wasmidddel kost om en nabij Euro 3,30. Een goedkoop fosfaat-vrije allesreiniger kost slechts 50 Eurocent. En geloof mij. Het wast net zo schoon!

Daarnaast geldt voor veel mensen dat ze vaker teveel gebruiken dan nodig is. De aangegeven hoeveelheid wasmiddel kan vaak met minstens 1/3 verminderd worden. Reken dan maar uit hoeveel liters je jaarlijks kan bezuinigen maal de prijs per liter!

Verder kun je kledingstukken best vaker dan één keer dragen. Dit geldt uiteraard niet voor ondergoed! Hang je kleding na het dragen netjes op een hanger en laat het luchten.

Wassen doe je eigenlijk alleen met een volle machine. Voor kleine huishoudens is dit niet altijd handig. Als je dan wat bewuster met de “kleine wasjes”-knop omgaat, bespaar je gelijk op water en electra. En dat spaart naast je geld ook het millieu.

Heb jij goede tips om geld te besparen bij het wassen? Voeg je tips dan hieronder toe als reactie.

Oplossingen en tips om goedkoper te wassen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment