Tuintegels Schoonmaken

Het is best lastig om alle tuintegels over één kam te scheren en aan te geven: Dit is de beste manier om een tuintegel in zijn algemeenheid schoon te maken. Daarvoor zijn er veel uitzonderingen en verschillende soorten tegels. Toch gaan wij een poging wagen!

terras tegels schoonmaken
Zeer mooie terrastegels in jouw 2e huis!

Hoe krijg je tuintegels het beste schoon?

De beste en direct de meest agressieve methode is en blijft de hoge druk reiniger. Wel moet je met dit apparaat goed opletten. Een hogedruk reiniger kan namelijk de stenen behoorlijk beschadigen en het toplaagje eraf halen.

Als je een hogedruk reiniger wilt gaan gebruiken, zorg dan ook dat je een goed apparaat in huis hebt. Er is één merk wat nou eenmaal veel gebruikt wordt en wij dus ook echt kunnen aanraden.

Wat kan je nog meer doen?

  • Schoonmaakazijn lijkt ook in veel gevallen goed te werken. 
  • Specialistische middeltjes als terrasreinigers
  • Anti Groene Aanslag middeltjes ( deze zijn vaak ook goed te gebruiken in combinatie met een hogedrukreiniger)
  • Probeer het ook eens wat minder agressief: Gebruik simpelweg een dweil met wat schoonmaakazijn en dat warm water! Als je vervolgens goed schrobt zal je al zeer mooi resultaat zien. 
  • Voegzand om de voegen weer aan te vullen na de tuintegels schoonmaak kan je hier eventueel aanschaffen. 

Het schoonmaken van tuintegels staat hierboven beschreven, ook hebben wij uitgebreide informatie geschreven over het voorkomen van groene aanslag

Nog meer terras reinig tips

Help ons deze lijst gigantische te maken en geef hieronder ook aan wat jij zou doen om jouw terras weer mooier te maken. Vooral duurzame tips vinden wij fijn om te zien in de reacties!

Leave a Comment