Batterijen controleren of ze nog goed zijn

Iedereen heeft in huis wel zo'n laatje of bakje waar alle batterijen inzitten. Na een tijdje weet je vaak alleen niet meer welke nou ook alweer vol waren en welke leeg. Met de simpele test die hieronder wordt uitgelegd, kun je zelf erg eenvoudig nagaan welke batterijen nog goed zijn en welke niet meer. 

Hoe kun de spanning van batterijen testen?

controleren of batterijen nog goed zijn

Aan de buitenkant van een batterij kun je helaas niet controleren of deze nog goed is. Je kunt het wel zien aan het ‘gedrag' van de batterij als je deze laat vallen op een hard oppervlak. 

  • Laat de batterij vanaf circa 15 centimeter vallen op de tafel of op een keukenblad. Als de batterij kort stuitert en direct omvalt dan is deze nog goed. Blijft de batterij echter langer door stuiteren dan is hij (bijna) niet meer bruikbaar.

Je kunt hiermee niet precies zien hoeveel stroom de batterij nog kan opwekken, maar je kunt goed testen welke van de batterijen het wel of niet goed meer doen. 

Meer oplossingen en tips voor het testen van batterijen?

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment