Vogel binnen

Het kan maar zo gebeuren dat wanneer je het huis aan het luchten bent en de deuren open hebt er een vogel naar binnen komt gewandeld of gevlogen. Maar hoe krijg je deze – diervriendelijk – weer buiten?

Wat moet ik doen als er een vogel naar binnen is gevlogen?

vogel-in-huis
Hoe krijg je een vogel je huis weer uit?

Afhankelijk van hoe groot de vogel is kun je hem het beste met de hand of met bijvoorbeeld een handdoek vangen. Bij kleine vogels benader je de vogel rustig gewoon met de hand achter hem en pak je hem voorzichtig vast met de hand om de vleugels. 

Kan je de deuren verder open zetten doe dit dan ook.

Bij grote vogels kan het gebruik van een handdoek zin hebben, het kan zijn dat de vogel nieuwsgierig wordt (in het geval van een tamme vogel) dan zal hij komen kijken en kun je hem vrij makkelijk in de handdoek sluiten, zorg daarbij ook dat je je hand om de vleugels sluit. Is de vogel niet tam, dan kan je de manier hierboven proberen alleen dan met handdoek, benader de vogel rustig van achter leg je hand om de vogel en vleugels heen met de handdoek.

Zorg er wel voor dat je niet knijpt of de vogel te stevig vasthoud, juist de vleugels zijn kwetsbaar. Ga dus met beleid te werk.

Doe van tevoren de gordijnen dicht, dan is de kans dat ze tegen de ruiten aanvliegen kleiner. 

Extra tip: je kan een spoor proberen te leggen van vogelvoer naar buiten en hopen dat de vogel het volgt.

Oplossingen en tips voor vogels binnen vangen en weer naar buiten laten

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • marcel gloudemans

  14 juli 2022

  Vogel zit onder plafond in uitbouw door tuindeuren naar binnen gevlogen maar komt er niet meer uit. Wij kunnen er niet bij is er een manier, luchtje of eten waarmee we hem weer naar buiten kunnen lokken? Of harde muziek?

  Hoor graag

  marcel 0613239766

  Reply

Leave a Comment