Bakolie Gebruiken

Je ziet op de doos van de verpakking van bijvoorbeeld een mix voor muffins bakolie staan. Maar wat is bakolie en hoe gebruik je het precies?

Wat is bakolie / wat wordt er met bakolie bedoeld?

bakolie gebruiken


Zo nu en dan kom je op de beschrijving van een doos met ingrediënten bij de bereidingswijze tegen dat je bij de bereiding bakolie moet toevoegen of gebruiken.

Dit is bakolie

Bakolie is een meer traditionele term voor olie waarmee je kan bakken. Nu gebruikt men meer de termen als olijfolie. De term bakolie wordt daardoor minder gebruikt. 

Afhankelijk van wat je aan het maken bent kun je bijvoorbeeld arachide olie, zonnebloemolie, olijfolie of bijvoorbeeld avocado olie gebruiken. 

Met wat kun je bakolie vervangen?

  • Arachide-olie
  • Zonnebloemolie
  • Avocado-olie
  • Olijfolie (afhankelijk van wat je gaat maken en of de smaak van olijfolie niet te overheersend is)
  • Kokosolie
  • Maisolie

In sommige gevallen kun je bakolie ook vervangen door boter. Voor het braden van vlees is dit gebruikelijk. 

Pinterest

Vind je deze “Wat is bakolie?” pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

2 Comments

  • A

    13 maart 2021

    Kun je ook bakken en stoven in hennep(zaad)olie?

    Reply
  • Chefkok

    19 januari 2021

    Bakolie is eigenlijk gewoon van naam verandert en uit de markt gehaald in die benaming, vraag nu maar eens aan tiener: Heb jij toevallig de bakolie gezien?

    De tiener zal je gek aankijken!

    Reply

Leave a Comment