Bakolie Gebruiken
Je ziet op de doos van de verpakking van bijvoorbeeld een mix voor muffins bakolie staan. Maar wat is bakolie en hoe gebruik je het precies?
Wat is bakolie / wat wordt er met bakolie bedoeld?

Zo nu en dan kom je op de beschrijving van een doos met ingrediënten bij de bereidingswijze tegen dat je bij de bereiding bakolie moet toevoegen of gebruiken.
Dit is bakolie
Bakolie is een meer traditionele term voor olie waarmee je kan bakken. Nu gebruikt men meer de termen als olijfolie. De term bakolie wordt daardoor minder gebruikt.
Afhankelijk van wat je aan het maken bent kun je bijvoorbeeld arachide olie, zonnebloemolie, olijfolie of bijvoorbeeld avocado olie gebruiken.
Met wat kun je bakolie vervangen?
- Arachide-olie
- Zonnebloemolie
- Avocado-olie
- Olijfolie (afhankelijk van wat je gaat maken en of de smaak van olijfolie niet te overheersend is)
- Kokosolie
- Maisolie
In sommige gevallen kun je bakolie ook vervangen door boter. Voor het braden van vlees is dit gebruikelijk.
Vind je deze “Wat is bakolie?” pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt!
Volg ons ook!
Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.
Dat is nog eens leuk hè!?

Dit vind je misschien ook leuk
Hoe kunnen we helpen?
Bij HuisHoudPlaza helpen we je graag met huishoudelijke problemen, vlekken, tips voor de tuin andere tips of het nou koken, schoonmaken of bijvoorbeeld ongedierte betreft.
2 Comments
A
Kun je ook bakken en stoven in hennep(zaad)olie?
ReplyChefkok
Bakolie is eigenlijk gewoon van naam verandert en uit de markt gehaald in die benaming, vraag nu maar eens aan tiener: Heb jij toevallig de bakolie gezien?
De tiener zal je gek aankijken!
Reply