Zo nu en dan kom je op de beschrijving van een doos met ingrediënten bij de bereidingswijze tegen dat je bij de bereiding bakolie moet toevoegen of gebruiken.
Dit is bakolie
Bakolie is een meer traditionele term voor olie waarmee je kan bakken. Nu gebruikt men meer de termen als olijfolie. De term bakolie wordt daardoor minder gebruikt.
Afhankelijk van wat je aan het maken bent kun je bijvoorbeeld arachide olie, zonnebloemolie, olijfolie of bijvoorbeeld avocado olie gebruiken.
Met wat kun je bakolie vervangen?
- Arachide-olie
- Zonnebloemolie
- Avocado-olie
- Olijfolie (afhankelijk van wat je gaat maken en of de smaak van olijfolie niet te overheersend is)
- Kokosolie
- Maisolie
In sommige gevallen kun je bakolie ook vervangen door boter. Voor het braden van vlees is dit gebruikelijk.
1 Reactie
Chefkok
Bakolie is eigenlijk gewoon van naam verandert en uit de markt gehaald in die benaming, vraag nu maar eens aan tiener: Heb jij toevallig de bakolie gezien?
De tiener zal je gek aankijken!
Reageer