Wollen Bank Reinigen

Het reinigen van een wollen bank is een beetje hetzelfde als het schoonmaken van een stoffen bank. Maar hoe kun je goed en makkelijk een wollen bank schoonmaken? Lees snel onze tips door.

Hoe verwijder je limonade en theevlekken van wollen bekleding?

bank-schoonmaken-reinigen

Begin met het meubelstof te reinigen door goed te stofzuigen

Ook bij een wollen bank is het van belang dat je eerst even de bank flink gaat stofzuigen voordat je de vlekken gaat verwijderen. (Gebruik hiervoor wel een goede stofzuiger!)

Na het stofzuigen van de bank ga je over tot het maken van een lauwwarm sopje met wellicht wat wol of zijde wasmiddel om de initiële vlekken en plekken weg te deppen of zacht over de bank te wrijven, zeker niet te hard wrijven.

Let bij het reinigen van een wollen bank op dat je niet echt heet water gebruikt, ook een stoomreiniger is niet ideaal voor wol.

Na de vlekken verwijderd te hebben, kun je  een witte pluisloze doek in verdunt azijn + warm water drenken. Vervolgend reinig je de wollen bank met deze doek, wrijf voorzichtig.

De kleur wordt dan weer helder en wollen bank is gereinigd. 

Oplossingen en tips over wollen bank schoonmaken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment