Leren Jas of Broek Wassen

Mooie leren jasjes of leren broeken verdienen een speciale behandeling bij het wassen. Ze kunnen namelijk niet zomaar standaard mee met de normale wasjes. Lees alles over het goed en effectief wassen van leren jassen of broeken. 

Hoe was ik een leren jas of broek?

Vrouw met Leren Jasje
Vrouw met een Vlekkeloos Leren Jasje

Een leren jas laten reinigen via een stomerij is erg duur (denk aan € 80 tot € 110). De schoenmaker gaf de tip om het jasje in de wasmachine op het wolwasprogramma te wassen met vloeibaar wasmiddel en een flinke schep zout. Niet centrifugeren en dan meteen kletsnat in de droogtrommel op kastdroog.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • ” Hi! Ik had een wat ouder leer jasje en stond steeds op het punt om het weg te doen want inmiddels had ik een nieuwe aangeschaft. Stomerijkosten wilde ik er niet meer aan uit geven dus toch de stoute schoenen aangetrokken en het in de was gedaan. Nou het is goed gelukt hoor! Op de wolwas met ossegalzeep (vloeibaar) en niet centrifugeren en daarna gelijk in de droger en het is echt een verbetering! Ik dacht dat de verkleuring door de zon was gekomen (dit zei de stomerij overigens ook) maar nu is de originele kleur (donkerpaars) zo goed als terug! Een aanrader! 
  • Als je het toch zelf wilt doen, dan kun je de binnenkant van jouw leren jas zelf stomen met een stoomapparaat en microvezeldoekjes. Het leer kun je reinigen met leerreinigers. Dat is een vloeistof die vlekken van leer verwijderd en het tegelijk ook voedt.

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips over het wassen van leer.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment