Schoonmaakazijn Tips en Toepassingen

Schoonmaakazijn // Tips en toepassingen voor dit goedkope schoonmaakmiddel wat je eigenlijk altijd wel in huis moet hebben! Makkelijker hier te scoren overigens. 

Waar is Schoonmaak azijn te krijgen en hoe werkt het?

Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn is Zeer handig om in huis te hebben

Bovenstaande fles schoonmaak azijn hebben wij bij Bol.com besteld en kwam een dag later binnen op de deurmat. 

Meer over Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is eigenlijk een onmisbaar product in elk huishouden. In veel tips op Huishoudplaza komt schoonmaakazijn als oplossing om de hoek kijken. Schoonmaakazijn heeft dan ook erg veel voordelen. Het is namelijk een goede ontkalker, het lost vet op en is niet duur. Het nadeel van schoonmaakazijn is dat je soms iets meer geduld moet hebben als bij de nieuwe schoonmaakproducten.

Apparaten ontkalken met schoonmaakazijn

Verdun wat schoonmaakazijn in water en je hebt de perfecte ontkalker. Of het nu om de waterkoker, het koffiezetapparaat, de strijkijzer of de wasmachine gaat. Apparaten ontkalk je eenvoudig met verdunde schoonmaakazijn!

Maar ook bijvoorbeeld de kranen of douchekop kun je op deze manier eenvoudig kalkvrij maken. Een kraan ontkalk je als volgt met azijn. Draai het eindstuk van de kraan los en leg dit n een bakje met (verdunde) schoonmaakazijn. Laat het een nachtje intrekken en spoel het de volgende dag schoon. Een douchekop leg je 2 uurtjes te weken in een mengsel van 2/3 azijn en 1/3 water. Ook hier weer even afspoelen en klaar. 

De was doen met schoonmaakazijn

In plaats van, meestal dure, wasverzachter gebruik je schoonmaakazijn bij de was. Schoonmaakazijn is niet alleen veel goedkoper, maar het zorgt ook nog eens voor een zachte was én het ontkalkt tegelijkertijd je wasmachine. Twee vliegen in één klap dus. Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding naar azijn gaat ruiken, want dat is niet het geval. 

Nieuwe kleding behoudt beter zijn kleur als je het eerst een nachtje laat weken in een emmertje schoonmaakazijn. Na afloop goed uitspoelen en uitwassen in de wasmachine. 

Schoonmaken met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een heel goed ontvetter. Dit maakt dan ook dat je het voor veel toepassingen in huis kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om aangekoekte pannen schoon te weken of ramen streeploos schoon te lappen. Ook de RVS afzuigkap en kookplaat kun je heel goed ontvetten met azijn. Pas op: gebruik schoonmaakazijn nooit op ijzer, want dat gaat roesten!

Maak zelf een fles allesreiniger om eenvoudig mee schoon te maken. Je neemt een sprayfles en vult deze 1:1 met water en azijn. Zo ga je eenvoudig het gasfornuis of de badkamermuren te lijf. Sprayen en poetsen maar.

Geurtjes verdrijven met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn helpt heel goed bij het verdrijven van vieze geurtjes. Heb je bijvoorbeeld uien gebakken of een feestje gehad waardoor de woonkamer niet fris ruikt? Laat dan de schoonmaakazijn even koken en zet het in de vieze ruimte. 

Schoonmaakazijn helpt ook bij het verwijderen van vieze zweetgeurtjes uit je kleding. Even een uurtje laten weken heet water met schoonmaakazijn, uitspoelen en wassen. 

Overige tips met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn gebruik je voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld als je bent gestoken door een insect dan verlicht schoonmaakazijn de jeuk. Ook helpt het om in de zomer de mieren buitenshuis te houden. Je kunt stickers verwijderen van bijvoorbeeld deuren met behulp van schoonmaakazijn of het gebruiken als conditioner in je haar. Dat wordt heerlijk zacht. 

Eigenlijk zijn er dus talloze mogelijkheden met schoonmaakazijn. Goedkoop en simpel!

Oplossingen en tips voor schoonmaken met schoonmaakazijn

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment