Kaarsvet Voorkomen en Verwijderen

Als je van kaarsvet op jouw laminaat , hoogglans kast of andere oppervlakte af wilt dan kan je twee dingen doen. 

  • Je kan voorkomen dat er kaarsvet naar beneden druipt.
  • Je kan op een effectieve manier kaarsvet vlekken verwijderen.

Hoe voorkom je druipende kaarsen en verwijder je kaarsvet vlekken?

Kaarsvet Voorkomen & Verwijderen
Kaarsvet Voorkomen & Verwijderen

Kaarsvet Voorkomen

Voorkom druipende kaarsen en vlekken van kaarsvet met deze tip: Kaarsen maken het gezellig in huis, maar het is vervelend als je na afloop kaarsvet moet weg pulken van je tafel of vensterbank omdat ze zo gedropen hebben.

Voorkom het druipen van de kaars door deze voor gebruik even in een kommetje met zout water te leggen. Daarna goed afdrogen en de kaars zal niet meer druipen.

Kaarsvet Verwijderen

Om kaarsvet te verwijderen uit bijvoorbeeld een tapijt, kleding of van een laminaatvloer, kun je het beste een stevig stuk papier (dikker keukenpapier of een papieren zak van de groenteman) op de vlek leggen. Ga hier vervolgens overheen met een lauw strijkijzer. Zorg er wel voor dat je steeds een nieuw stuk papier pakt. Anders smeert de vlek uit. Door de hitte wordt het kaarsvet opgenomen in papier.

Op plaatsen waar je met het strijkijzer niet kan komen kan je de haardroger gebruiken, dit werkt perfect en laat geen krassen na.

Let op met natuursteen: veel mensen branden tijdens de kerstdagen kaarsjes voor een dierbare op een grafsteen. Kaarsvet trekt echter in in het poreuze natuursteen en kan daarom niet meer worden verwijderd. Beter is het om gebruik te maken van elektrische kaarsjes, een graflantaarn of een kaars in omhulsel.

Een reactie op de deze tip:

Allemaal heel erg bedankt! Mijn lieve zoon dacht: ik doe eens romantisch en steek allemaal kaarsjes op voor mijn vriendin… heel de vloerbedekking onder het kaarsvet; keukenrol en een strijkijzer werkt perfect, joepie het is eruit! De oren van mijn zoon doen nog pijn.

Kaarshouders schoonmaken

Om gestold kaarsvet te verwijderen, leg je de kaarshouders een paar uur in de diepvries. Alle druppels kaarsvet komen heel makkelijk los. Doe de houders wel even in een plastic zak.

Kaarsen en veiligheid

Hieronder staan enkele veiligheidstips voor het gebruik van kaarsen:

  • Zet kaarsen in een stevige houder op een vlakke ondergrond.
  • Gebruik geen kandelaren die gemaakt zijn van plastic en hout.
  • Decoratieringen voor kaarsen zijn sfeervol maar zeer brandbaar.
  • Steek kaarsen in (kerst)stukjes liever niet aan of brand ze niet te ver op.
  • Zet kaarsen in (kerst)stukjes op plaatsen waar je er altijd zicht op hebt en niet in de buurt van gordijnen of andere brandbare voorwerpen.
  • Laat nooit kinderen of huisdieren alleen met brandende kaarsen. Ook niet voor een paar minuten!

Oplossingen en tips voor druipende kaarsen en kaarsvet verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment