Schoenen Opbergen

Zelfs als je praktisch ingesteld bent, kan een schoenencollectie snel uit de hand lopen. We hebben de neiging om veel schoenen te kopen maar het kan lastig zijn om deze allemaal op te bergen. Schoenen zijn bijvoorbeeld onhandiger en moeilijker op te ruimen dan jassen of andere kledingstukken.

Hoe kun je schoenen het beste opbergen?

Schoenen opbergen

1. Houd je schoenen van de vloer

Als het gaat om het opbergen van schoenen, is je eerste instinct om ze op de vloer van je kast te gooien. Het maakt je schoenen alleen maar moeilijker om te vinden.

2. Bewaar schoenen niet in draadrekken

Je eerste gedachte om je schoenen te organiseren is wellicht een schoenenrek. De schoenenrekken zijn niet de meest praktische aanpak. Ze staan in de meeste gevallen de kleding in de weg doordat ze gemaakt zijn van verschillende niveaus en bepaalde soorten schoenen, zoals hakken, passen er bijna nooit in.

3. Sorteer schoenen in categorieën

Voordat je begint met het implementeren van nieuwe schoenopslag oplossingen, moet je eerst je schoenen verdelen in twee categorieën, namelijk de schoenen die je altijd draagt en de schoenen die je minder vaak draagt. De schoenen die je minder vaak draagt kunnen verder weg worden opgeborgen. De resterende dagelijkse schoenen kun je verder verdelen onder verschillende categorieën, zoals schoenen die je naar werk draagt, schoenen die je tijdens een etentje draagt, schoenen die geschikt zijn om te wandelen enzovoorts.

4. Beoordeel of je een aparte schoenen opberg oplossing nodig hebt of niet

Sommige mensen verzamelen schoenen op een fanatieke manier. Misschien ben jij een van die mensen. Als jij zo’n schoenenliefhebber bent, heeft je kast wellicht niet genoeg opslagruimte voor jouw verzameling. In zo’n geval kan het beter zijn om te investeren in een apart opslagmeubel voor jouw schoenen. Boekenkasten met verstelbare planken kunnen een handige oplossing zijn. De verstelbare planken zorgen ervoor dat al jouw verschillende schoenen een passende plek krijgen.

5. Gebruik doorzichtige schoenendozen met deksel

Als je kiest voor een schoenen opslagbak, ga dan voor de doorzichtige optie. Als je een schoenenopberger koopt, zoek dan naar een met duidelijke sleuven. Het is namelijk lastig om een kledingstuk te kiezen als je niet weet waar je naar kijkt. Mocht je nog oude schoenendozen hebben liggen die je graag wilt verbruiken? Plak dan een foto van de schoenen op de buitenkant van iedere doos. Dit is een eenvoudig visueel hulpmiddel die jou keuze gemakkelijker maakt.

6. Bewaar hakken boven in je kast

Elegante hoge hakken zijn zelden de soort schoenen die je dagelijks draagt. Zelfs als dat het geval is, passen ze niet gemakkelijk in de standaard schoen opbergruimte. Aangezien mooie hoge hakken delicater zijn, zijn ze gemakkelijker om te beschadigen. De bovenste plank van je kast is een van de beste plekken schoenen op te bergen. Als je een mooi paar naaldhakken hebt die je bijna nooit draagt en je ze boven in de kast te zetten, veranderen de hakken ineens in kunstzinnige versieringen voor jouw kast zonder dat ze in de weg staan.

7. Bewaar sandalen en slippers in opbergers voor over de deur

Schoenenopbergers die boven de kastdeuren worden gehangen, kunnen erg van pas komen voor lichtgewicht en vrijetijdsschoenen, omdat je een heel paar in één keer kunt bundelen. Als je een schuifdeur hebt, of niet de ruimte hebt voor de standaard deur-opbergers, kan je ook gebruik maken van een slanke verticale organizer die je over de kast stang kan vastmaken. In iedere sleuf passen een aantal sandalen of slippers.

8. Berg laarzen rechtop op

Afhankelijk van de lengte, hebben laarzen de neiging om om te vouwen waardoor ze veel onnodig vloeroppervlak innemen. Om ze in vorm te houden gebruik je een opgerolde krant of tijdschrift of zelfs een oude plastic fles. Ook bestaan er zogenaamde boot schapers die je in de laars kunt plaatsen. Zodra je laarzen zijn voorzien van een vulling, wordt opslag een stuk eenvoudiger. Je kunt ze in een doorzichtige bak of afzonderlijke doos stoppen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor het opbergen van schoenen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment