Kauwgom op Autostoel

Het kan gebeuren dat er per ongeluk wat kauwgom op de bekleding van de autostoel belandt. Lees op Huisoudplaza.nl wat je dan het beste kunt doen. 

Hoe haal je kauwgom van een autostoel?

autostoel schoonmaken

Als er kauwgom op de autostoel zit, kun je dit het beste zo snel mogelijk koelen met een ijsblokje of koelelement. Hierdoor maak je de kauwgom hard en kun je voorkomen dat de warme plakkerige kauwgom dieper in de vezels van de stof van de autostoel kan trekken. 

 • Koel zo snel als je kan met ijsblokjes of koelelement, of bijvoorbeeld een zak  een zak diepvriesdoperwtjes. 
 • Krab de grote stukken zo veel mogelijk weg met een schoon scherp voorwerp (wees voorzichtig zodat je de stof niet beschadigd)
 • Dep de overgebleven restjes weg met natuurazijn. Deze kun je van tevoren even verwarmen zodat de overgebleven restjes makkelijker uit de stof komen. Gebruik eventueel een borstel om de laatste restjes tussen de vezels vandaan te halen.

Heb je tijdens het schoonmaakproces het gevoel dat het niet gaat werken? Stop dan en bel jouw garage. Zij hebben speciale schoonmaakmiddelen voor autobekleding.

Meer oplossingen en tips om kauwgom van een autostoel te verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza! Vragen mag natuurkijk ook! 

9 Comments

 • natascha.serie

  29 juli 2005

  He, Ik heb ook ff gezocht maar ik ga idd eens proberen met zon koel element er op te leggen. Maar ik ben toch wat huiverig over het feit dat er overal staat dat je de laatste resten met aceton of spiritius kan weg krijgen, strax verkleurt het helemaal maar we zullen zien. Laat wel weten hoe t is afgelopen. Bedankt!!! groetjes natascha

  Reply
 • matthijna

  29 juli 2005

  Vlektype Oplossing Kauwgom (ingetrapt) Uitgekauwde kauwgomstukjes vinden we aan de onderkant van tafels, bureaus en stoelen, in borden, asbakken en dergelijke. Als het zich daartoe zou beperken, zou het allemaal niet zo erg zijn, maar de jeugd springt met dit snoepgoed zo royaal om dat we de uitgekauwde resten in meubelbekleding aantreffen en ook getrapt in tapijten en vaste vloerbedekking. Gelukkig is het verwijderen van kauwgum makkelijker dan het lijkt, als we maar weten hoe. Kauwgom laat zich makkelijk breken en verwijderen uit allen soorten bekleding als het in bevroren toestand verkeert. Restvlekken kunnen met een beetje ether op een doekje worden weggehaald. We moeten dus de kauwgom koelen. Er zijn speciale spuitbussen in de handel, maar we kunnen hetzelfde effect ook met ijsblokjes bereiken misschien dat dit nog iets is, verder kan ik nu even niets vinden, succes!

  Reply
 • matthijna

  29 juli 2005

  Onmiddellijk met ijsblokjes wegwrijven of in de diepvries leggen en eraf krabben., Oude vlekken eventueel meerdere malen met vlekkenwater (zie harsvlekken) wassen. hier gebruiken ze ook vlekkenwater, zal wel bij de drogist te koop zijn denk ik.

  Reply
 • matthijna

  29 juli 2005

  Kauwgom Top. Probeer de kauwgom te verharden door bevriezing. Leg daarom een zakje met ijsklontjes op de vlek. Bij kauwgomvlekken op textiel kan men het stuk textiel een nacht in de diepvriezer leggen. Na verharding zoveel mogelijk afkrabben. De rest eventueel nadeppen met 1.1.1. Trichloorethaan. Naast bevriezing met ijs, werkt het erg goed om met een tandpastaoplossing de laatste restjes uit het textiel te verwijderen Hallo, misschien is dit een oplossing, je kunt het allicgt proberen, succes.

  Reply
 • natascha.serie

  2 juli 2005

  Hoi Hoi, Ik zou nog ff laten weten hoe t is afgelopen met de autostoel. Ik heb het dus nog proberen te bevriezen maar dat was ook geen succes hoor en omdat ik het toch maar eng vondt om zelf met allerlei middeltjes erop te gaan smeren ben ik naar de garage gegaan voor advies. Die hebben de vlek eruit gekregen met een goedje dat M700 noemt en alleen voor garage te verkrijgen is en ze eigenlijk gebruiken om auto's te ontvetten voordat ze gaan spuiten. Dus voor de gene die ook eens zo iets heeft, ga naar je garage, scheelt je zelf ook een hoop gerommel maar toch heel erg bedankt voor de tips ze zullen zeker nog wel eens van pas komen mij kennende 🙂 groetjes natascha

  Reply
 • matthijna

  29 juni 2005

  Hai Natas, je kunt wel ijsblokjes erop leggen of koelbox elementen, dan bevriest het ook wel denk ik, hoe je het met die tandpasta moet doen dat weet ik niet want dat is natuurlijk ook een raar goedje, ik zou er wel even voorzichtig mee zijn anders heb je weer een witte vlek in je bekleding dat is ook niet de bedoeling, ik zal nog eens verder kijken.

  Reply
 • natascha.serie

  29 juni 2005

  Hoi, Invriezen zal niet gaan anders moek heel mn autostoel in de vriezer gooien 😛 Maar met die tandpasta kan ik wel eens proberen, moet je dan gewoon een soort schuim maken met de pasta?? groetjes natascha

  Reply
 • natascha.serie

  29 juni 2005

  Hoi hoi, Ik kom hier al een tijdje en heb altijd gevonden wat ik zocht maar nu heb ik echt een probleem. Er is iemand meegereden in de auto die dus kauwgom aan zn broek had hangen (…en bedankt) en ik krijg het er niet uit. De grootste klodder heb ik eraf kunnen krijgen maar het zit allemaal in de bekleding van de stoel geplakt en uitgesmeerd van het zitten. Weet iemand of ik dit er zelf uit kan krijgen en zoja hoe dan??? Alvast bedankt ik hoop dat ik er iets aan kan doen! groetjes natasch

  Reply
 • matthijna

  7 februari 2005

  Hallo Natascha, fijn dat die troep eruit is en het maakt eigenlijk niet uit hoe als het maar weg is, want kaugom ergens op of in is zo vies,als het bij ons eens gebeurt dan ga ik denk ook maar naar de garage.

  Reply

Leave a Comment