Zachte Koekjes weer Knapperig Maken

Koekjes, chips en crackers worden snel zacht als de verpakking eenmaal open is. De volgende tips helpen jou verder als je zachte koekjes weer hard wilt maken.

Hoe maak ik zachte koekjes of chips weer knapperig?

koekjes
Lees meer over hoe je koekjes en chips weer knapperig / vers krijgt.

Koekjes, chips en crackers worden snel zacht als de verpakking eenmaal open is. Op de volgende manieren kun je ze weer vers en knapperig krijgen.

  • Doop oudbakken koekjes even in de melk en leg ze 15 minuten in de warme (180C) oven. Door deze noodgreep worden ze weer vers en krokant.
  • Knäckebröd en toastjes die zacht zijn geworden, krijg je weer lekker knapperig door ze 10 seconden in de magnetron op 600 Watt te leggen.
  • Knäckebröd kun je ook weer knapperig maken door ze even in de broodrooster te doen. Zet de thermostaat wel op de laagste stand.
  • De inhoud van een eenmaal geopende zak chips wordt snel taai. Strooi de zacht geworden chips uit op een bakplaat en warm ze even op in de oven. Dan zijn ze snel weer knapperig.

Chips, cornflakes en crackers weer knapperig maken

Zacht geworden chips, cornflakes en crackers kunt u weer knapperig maken door ze op een bakblik uit te spreiden en enkele minuten onder een voorverwarmde grill te leggen. Datzelfde geldt overigens voor zoute stengels en zacht geworden kaaskoekjes

Meer oplossingen en tips over koekjes en chips weer knapperig krijgen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment