Teakhout behandelen

Teakhout behandelen | Onderhoud en vlekken verwijderen van teakhouten meubelen

Op welke manier kun je teakhout het beste behandelen?

teakhout-behandelen
Met deze tips je teakhouten meubels beter onderhouden en behandelen.

Teakhout behandelen

Teakhout is een vettige houtsoort die weinig onderhoud nodig heeft. Teakhout kan slecht tegen droge ruimtes. Zet daarom een teakhouten meubel niet direct bij verwarming of kachel. Doordat het dan te droog wordt, gaat teakhout sneller scheuren en barsten.

Doordat teakhout een vettige houtsoort is, kun je deze goed behandelen met groene zeep. Groene zeep is ook vettig en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Behandel een teakhouten tafel om de paar dagen met groene zeep en voorkom hiermee vetvlekken op het hout.

Zitten er vlekken op het teakhout, dan kun je het gewoon afnemen met water of een sopje. Bij hardnekkige vlekken pak je een fijnschuurpapiertje en schuur je het licht weg.

Vetvlekken op teakhout trekken over het algemeen na verloop van tijd vanzelf weg, indien dit niet gebeurd kan je het alsnog licht opschuren.

Teakhout behandelen met meubel- of structuurolie

Meubels van teakhout kun je goed behandelen met meubel en of structuurolie. De olie kan er wel voor zorgen dat de tafel wat donkerder kleur.

Teakhout behandelen met groene zeep

Wil je graag dezelfde kleur behouden dan is groene zeep een betere optie. Groene zeep gebruik je wat vaker omdat het niet lang vlekken weghoudt.

Jaarlijks opschuren en verven voor behoud van de teakhouten meubelen

Bij beits of olie op teakhouten meubelen voor onderhoud is het goed om het jaarlijks te doen, kleine beetje schuren en dan weer nieuwe meubelolie er op en klaar is kees.

Oplossingen en tips voor teakhout behandelen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment