Koffieprut in de Gootsteen

Lees hier hoe je koffiedik kunt gebruiken als goedkoop alternatief voor schuurmiddel om je gootsteen schoon te maken. De voor- en nadelen komen aan bod.

Een gootsteen schoonmaken met Koffieprut of Koffiedik, goed idee?

koffie wat uiteindelijk eindigt in koffieprut

Maak je gootsteen schoon met koffiedik

Lees hier hoe je koffiedik kunt gebruiken als goedkoop alternatief voor schuurmiddel om je gootsteen schoon te maken.

Wist je dat je koffiedik uitstekend kunt gebruiken als vervanger voor schuurmiddel? Door de schurende werking is het een uitstekend middel om je wasbakken en gootsteen mee schoon te maken:

  • Gooi de prut in je gootsteen en wrijf de koffieprut met behulp van een doekje door de gootsteen. Daarna goed naspoelen met heet water.
  • Spoel de koffieprut gewoon door je gootsteen. De schurende werking van de koffieprut draagt ook bij aan het schoon houden van je leidingen.

Als je leidingen al behoorlijk verstopt zijn door vettigheid spoel de koffieprut dan niet door de leiding. Je hebt dan kans dat de prut blijft hangen in de leidingen en het probleem erger wordt.

Gelukkig zijn er ook in dat geval voldoende oplossingen om je verder te helpen. Dan moet je wel hier verder: Afvoer verstopt

Kortom, koffiedik is een ideaal schoonmaakmiddel voor je gootsteen. Goedkoper dan schuurmiddel en je hebt meteen 2 extra toepassingen voor je koffie. We moeten we erbij vertellen dat niet iedereen het hier mee eens zijn en de meningen verdeeld zijn. Maak jij gebruik van koffiedik als gootsteen ontstopper? Laat het weten in de reacties. 

Meer oplossingen en tips over gootsteen schoonmaken met koffiedik

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment