Bloed uit Kleding

Bloedvlekken kunnen ontstaan door een schaafwondje aan de knie, het doorlekken of een bloedneus. Deze vlekken zijn opvallend en zijn helemaal niet niet zo heel makkelijk te verwijderen.

Hoe verwijder je bloedvlekken uit kleding?

bloedvlekken
Bloedvlekken in een glas zijn fijner dan Bloedvlekken op kleding

Dep de bloedvlek met koud water. Blijft er vervolgens wat zitten? Maak dan een koud sopje met Biotex groen en laat daar het kledingstuk een paar uur tot een etmaal in liggen. De kans dat de bloedvlek verdwijnt is dan zeer groot!

Zo kan je bloedvlekken ook oplossen

Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn is zeer handig om in huis te hebben!
  • Schoonmaak azijn en witte azijn zijn ook producten die goede oplossingen bieden voor het oplossen van bloedvlekken. 
  • Ook een oplossing: Maak een oplossing van water met keukenzout erin. Laat het daar een poos in staan te weken. Daarna gewoon wassen. In plaats van keukenzout kun je ook soda nemen.
  • Het schijnt dat bloedvlekken ook goed verdwijnen als je de kleding een tijdje in wat zuurdere ( volle melk dus poosje laten staan ) melk laat liggen. Dit is een methode die je kan proberen als de andere methodes niet lukken!\

Oude Bloedvlekken Verwijderen

Het is lastiger om oude bloedvlekken te verwijderen, het werkt wel volgens de bovenstaande methodes: Je moet alleen langer met een sopje aan de slag. Als het echt niet meer wilt lukken moet je aan de slag met verdunde ammonia en/of bleekmiddel bij witte kleding. 

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor bloedvlekken op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment