Duiven verjagen

Duiven zijn leuk op het San Marcoplein in Venetië of op de Dam in Amsterdam, maar in jouw tuin of op het balkon kunnen ze best wat overlast bezorgen. Herrie, vogelpoep en rondvliegende veren. Het kan zelfs erg onhygiënisch zijn en menigeen noemt ze dan ook vliegende ratten. Dus… hoe verjaag je ze eigenlijk? 

Hoe verjaag je duiven van je balkon of uit de tuin?

duiven
 1. Voedsel en water wegnemen
  Als je ergens last hebt van duiven, bijvoorbeeld op het balkon, moet je je eerst afvragen waarom de duiven daar eigenlijk zijn. En ze zijn daar omdat er een bron van voedsel en een water is. Om te beginnen moet je die beide van hen wegnemen.
 2. Broedplaatsen voorkomen
  Vervolgens moet je de duiven hun broedplaatsen ontnemen. De makkelijkste manier om dat te doen is door het omhoog zetten van netten als ze bijvoorbeeld onder je carport zitten.
 3. Vogelverschrikkers
  Verder kun je gebruik maken steenuil lokvogels of andere vogelverschrikkers. De imitatie uilen zien er levensecht uit.
 4. Duivenpinnen
  Als de duiven ergens op stok zitten, kun je wat spijkers nieten of een draadje spannen zodat ze niet meer op de stokken kunnen zitten. Met deze oplossing (met een duivenwerende veer), kun je ze mooi weren op plekken waar je jezelf of kinderen niet wil laten bezeren aan pinnen. 
 5. Netten
  Als de duiven toegang hebben tot je zolder, moet je die toegang afsluiten met bijvoorbeeld anti-duiven-netten
 6. Kruiden
  Duiven en andere vogels (en andere dieren) houden niet erg van sterke kruiden. Dus als de duiven veel rond je waterfontein of voordeur zitten, strooi dan wat kaneel, rode hete peper, cayennepeper, peper of knoflook.
 7. Tuinslang
  Je kunt ook een tuinslang inzetten als wapen in de strijd tegen de duiven. Spuit ze gewoon nat om ze te verjagen. Helaas zullen ze uiteindelijk waarschijnlijk wel terug te komen.

Samengevat is de enige manier om je te ontdoen van vervelende duiven om ze een plek om te wonen te ontnemen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Heb je zelf nog goede tips om duiven te verjagen? 

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen tegen duiven. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment