Verlengsnoeren schoonmaken

Verlengsnoeren liggen vaak uit het zicht op plekken die flink stoffig kunnen worden. Omdat ze uit het zicht liggen worden ze ook wat minder schoongemaakt. En degene die je wél ziet sla je vaak over om dat je met een te nat doekje bezig bent. En dat gaat nooit zo lekker samen met elektriciteit… Herkenbare situatie? Dan kunnen de onderstaande tips jou helpen om die stoffige en vergeelde stekkerdozen weer schoon te krijgen! 

Hoe kan ik het beste verlengsnoeren en stekkerdozen schoonmaken en onderhouden?

verlengsnoer schoonmaken

Als je verlengsnoeren/stekkerdozen gaat schoonmaken is het belangrijk dat je deze uit het stopcontact haalt. Daarnaast moet je zorgen dat de stekkerdoos nooit vochtig is aan de binnenzijde als je deze weer in het stopcontact steekt. Water en elektra is namelijk een gevaarlijke combinatie. 

Een verlengsnoer of stekkerdoos schoonmaken kan op de volgende manier: 

  • Spuit een heel klein beetje Dasty ontvetter (van de wibra) op een (microvezel) doekje geen water erbij en dan flink poetsen
  • De gaatjes kun je poetsen met wattenstaafje.
  • Een tip van een gebruiker (die we zelf niet zijn nagegaan) is om de stekkerdozen schoon te maken met mondwater. We horen ook graag in de reacties of dit werkt! 

Oplossingen en tips voor het schoonmaken van verlengsnoeren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Ine

    17 mei 2021

    Tmv dirt bike wash van tmv.nl. Werkt uitstekend

    Reply

Leave a Comment