Wasmachine reinigen

Wassen, wassen, wassen. Het is een terugkerend proces en de wasmachine draait in menig huishouden overuren. Als iets veel gebruikt wordt, is het ook belangrijk dat er onderhoud plaatsvindt. Daarom vind je hieronder tips voor het onderhoud van je wasmachine.

Hoe kun je het beste een wasmachine reinigen en onderhouden?

wasmachine schoonmaken

De buitenkant

De buitenkant van de wasmachine kun je naar behoefte schoonmaken met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel.

Belangrijk: Gebruik nooit spiritus, terpentine of andere oplosmiddelen.

De deur

Regelmatig contoleren of zich aanslag of vreemde voorwerpen in de rubberen manchet achter de deur bevinden.

De wasmiddellade

Wasmiddelen en wasverzachter koeken na verloop van tijd aan. Maak de wasmiddellade af en toe schoon onder de stromende kraan. Je kunt meestal de lade er geheel uithalen. Ook de bovenkant van het vakje van de wasverzachter kun je schoonmaken. In de behuizing van de wasmiddellade kan op den duur wasmiddel aankoeken. Maak de binnenkant schoon met een oude tandenborstel. Plaats de lade terug in z’n behuizing en laat de machine zonder wasgoed een spoelgang doen om restjes te verwijderen.

Het toevoerfilter

Wanneer je merkt dat de machine langer de tijd nodig heeft om water te pakken, controleer dan even het toevoerfilter op verstopping. Draai eerst de kraan dicht en vervolgens draai je de slang eraf. Reinig het filter met een borsteltje en draai vervolgens de slang weer aan de kraan.

De afvoerpomp

De afvoerpomp moet regelmatig worden gecontroleerd en vooral als de machine niet pompt en /of centrifugeert.

Als de machine tijdens het pompen een ongewoon geluid maakt kan dat worden veroorzaakt door voorwerpen als veiligheidsspelden, munten e.d. die de pomp blokkeren. Ga dan als volgt te werk:

Oplossingen en tips voor een schone wasmachine

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment