Groente juiste hoeveelheid
Aardappelen en groenten, hoeveelheid per persoon
Hoeveelheid aardappelen en groenten | in dit artikel lees je hoeveel groenten je echt nodig hebt en hoe je een portie bepaalt.
Hoeveel aardappelen en groente moet ik ongeveer per persoon serveren?

We kennen allemaal de slogan “2 ons groenten en 2 stuk fruit….”, maar veel mensen halen dat niet. Ook is er nogal wat verwarring, want wat telt wel mee als portie en wat niet?
Hoeveel groenten en aardappelen moet je nu eigenlijk per dag eten? Aanbevolen wordt 200 gr tot 500 gr aardappelen en groenten per persoon per dag. Voor wat betreft de groenten wordt een onderscheid naar soort gemaakt.
Hoeveelheid groenten:
- Slinkgroenten (spinazie, andijvie): 300 – 400 gram per persoon
- Vaste groenten (wortelen, bonen): 200 gram per persoon
- Rauwe groenten: 75 gr – 125 gram per persoon
- Peulvruchten: (doperwten) 500 gram per persoon
- Kant en klaar: 200 gram per persoon
- Diepvriesgroenten: 175 – 200 gram per persoon
Meer oplossingen en tips over de hoeveelheden van groente en aardappels
In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!
Dit vind je misschien ook leuk
Hoe kunnen we helpen?
Bij HuisHoudPlaza helpen we je graag met huishoudelijke problemen, vlekken, tips voor de tuin andere tips of het nou koken, schoonmaken of bijvoorbeeld ongedierte betreft.