Frituurlucht uit kleding

Frituurlucht in je kleding, daar wil je graag vanaf. Het kan zijn dat je thuis hebt staan frituren en bijvoorbeeld geen afzuigkap hebt of goede ventilatie of dat je ergens bent geweest waar een behoorlijke frituurlucht hing. Hoe dan ook; je wil graag van die frituurlucht in je kleding af. Maar wat werkt goed tegen frituurlucht?

Hoe verwijder ik frituurlucht uit kleding?

frituurlucht
Hoe kom je van de frituurlucht in kleding af? Wat zijn de beste tips? Je leest ze hieronder!

Frituurlucht uit kleding

Om frituurlucht uit kleding te krijgen, er van uitgaande dat het alleen de lucht is en niet daadwerkelijk vet in de kleding kan je de kleding gewoon mee wassen en zal de frituurlucht in veel van de gevallen verdwijnen.

Is de geur hardnekkiger en blijft deze hangen na een gewone was op 40 graden? Probeer het dan eerst in door de kleding in de voorwas de te doen met Vanish en daarna op 60 graden te wassen. Er van uitgaande dat dit ook kan volgens het kleding etiket natuurlijk.

Ook Baking Soda over de kleding uitstrooien en even zijn werk laten doen (half uurtje bijvoorbeeld) kan zijn werk aardig doen.

Ook kleding even buiten in de frisse lucht hangen zou de geuroverlast in de kleding aanzienlijk moeten verminderen.

Frituurlucht uit je huis 

Om de geur van frituren uit je huis zelf te verwijderen, ben je met goed ventileren al een stap verder. Werkt dit niet goed genoeg? Zet dan een schaaltje met Baking Soda of koffiepoeder in de keuken, de geur zal in deze geurvreters trekken.

Wat je ook kan overwegen is om een pannetje met azijn aan de kook te brengen en een kwartier zachtjes te laten koken, ook azijn neem de geur van frituur op / weg.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor frituurlucht in je kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment