Brandbluspoeder verwijderen

Wanneer een brandblusser is gebruikt, hoe kan je dan het brandblus poeder vervolgens opruimen / schoonmaken?

Hoe kan je het beste brandbluspoeder schoonmaken of verwijderen?

brandbluspoeder schoonmaken
Hoe kan je het beste brandbluspoeder schoonmaken

Het bluspoeder van een brandblusser kan je het beste niet met water schoonmaken. Op veel gespecialiseerde websites lezen we zelfs dat dit schadelijk kan zijn. Wat kan je dan wel doen? 

Om het bluspoeder uit een brandblusser goed en duurzaam uit je huis te verwijderen heb je eigenlijk een (1) industriële stofzuiger nodig. Ook deze stofzuigers kan je huren. Omdat het bluspoeder erg klein is, gaat het met een gewone stofzuiger wel in, maar wordt het met de gewone lucht ook weer uitgeblazen. Het poeder in droge poederblussers tasten ook meubels aan, dus wees wel zo snel mogelijk met het huren van een industriele stofzuiger om alles weg te laten halen.

Je 2e optie is het inhuren van een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. 

Bluspoeder kan zowel aan meubels als apparatuur schade aanbrengen; heb je een brand gehad en weten te doven met een brandblusser, dan kan je waarschijnlijk je inboedelverzekering aanspreken om de schade te verhalen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips poeder van een brandblusser op te ruimen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment