Braakselgeur matras

Hoe krijg je het beste de geur van braaksel of kots uit een matras? Er zijn een aantal handige manieren om de geur van kots zo goed mogelijk uit een matras te krijgen.

Hoe verwijder ik braaksel of kots geur uit een matras?

kotsvlekken en geur in matras
Hoe krijg je de geur van braaksel / kots uit een matras?

Om de geur van braaksel uit je matras te verwijderen kan je onder meer gebruik maken van soda en talkpoeder. Dit werkt als volgt:

Neem een zakje soda en strooi dat over het matras. Wrijf het er goed in en laat dit een poosje erop liggen, ongeveer een uur.

Pak dan de stofzuiger en zuig de plaats van de vlek schoon. Ruikt het dan nog onaangenaam? Gebruik dan wat talkpoeder en strooi dat erover. Laat het weer een poosje intrekken. En zuig het daarna weer op.

Je kan overigens ook beginnen met schoonmaakazijn. Door eerst de kots in te wrijven met schoonmaakazijn en schoon te wrijven is al het grootste deel van de geur verdwenen. Hierna kan je met soda aan de slag gaan, strooi dit er over heen, laat het een uurtje liggen en vervolgens weer met de stofzuiger uitzuigen.

Ook zout kan helpen bij het laten indrogen van de plek.

Belangrijkste is eigenlijk dat je zowel de kotsplek als de kotsgeur aanpakt.

Na het schoonmaken is het handig om bijvoorbeeld nog even de ventilator er op te zetten en een ontsmettingsalcohol er over te spuiten om mogelijke ziektekiemen te doden.

Oplossingen en tips om kots / braaksel geur uit een matras te verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment