Dieselgeur uit Kleding Verwijderen

De geur van diesel is hardnekkig en heb je maar niet zo uit je kleding gewassen, dus als je een ongelukje hebt bij het tankstation en je kleding nu naar diesel stinkt dan kan je een van onze onderstaande tips eens proberen.

Hoe verwijder je de geur van diesel uit kleding?

Dieselgeur
Geur van diesel uit je kleding verwijderen

De geur van diesel of benzine heb je niet maar zo uit je kleding. Ook kan je het maar niet zo in de wasmachine doen want dan heb je weer de kans dat de geur daar in blijft hangen.

Probeer een van onze onderstaande tips die we hebben verzameld of van de geur van diesel in je kleding af te komen.

 1. Buiten hangen: hang de kleren of spullen waar de diesel of benzine op zit lang buiten, langzaam zal de geur dan vervliegen. Bij diesel duurt dit langer dan bij benzine.
 2. Zak met Baking Soda: Doe de kleding voor een paar dagen in een dichtgeknoopte zak met natriumbicarbonaat (baking soda), hierna kan je de kleding wel gewoon wassen
 3. Schoonmaakazijn: Doe de kleding of het kledingstuk in een sopje met water en schoonmaakazijn, en laat het een nacht weken. De volgende dag zou de geur weg moeten zijn.
 4. Koffiepoeder: probeer het met koffiepoeder, koffiepoeder is een natuurlijke geur en vochtvreter. Leg het koffiepoeder op de dieselvlekken, laat het een uur of wat liggen en leg het vervolgens een nachtje buiten om te luchten
 5. Andere tips? Heb jij een manier gevonden die goed werkte en die hier nog niet bij staat? Laat het ons dan weten in de reacties en we voegen jouw tip graag toe!

Oplossingen en tips om de geur van diesel uit je kleding te verwijderen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Elaine

  21 december 2021

  De oplossing! Al mijn kleren zaten onder de diesel. Ik heb vanalles (waaronder schoonmaakazijn, koffie), geprobeerd, maar dit werkte niet voor mij. Zelfs de stomerij kon me niet helpen. Wat wel werkte: ossengalzeep! Nat maken (lauw water), veel op de vlek smeren, even in laten trekken en dan uitknijpen. Kledingstuk vervolgens alleen met water uitspoelen. Alleen de plekken die ik niet behandeld had (je ziet soms niet goed waar het precies zit) roken nog naar diesel. Behandeling daar dus even herhalen 🙂

  Reply
 • Afglaufen

  28 januari 2021

  Er zijn ook specialist olievlekken verwijderaars. Die zijn duurder maar lossen de problemen wel op. Ook mis ik in deze tips het nut van absorptiekorrels, deze korrels zijn het middel wat je direct op dit soort vlekken moet strooien. Maar dan moet je wel net als ik ook dagelijks met olie werken.

  Reply

Leave a Comment