Knoflookboter maken

Knoflookboter zelf maken is niet heel moeilijk. Met deze onderstaande stappen en tips maak jij zelf de lekkerste knoflookboter voor thuis.

Hoe kun je zelf knoflookboter maken?

Zelf knoflookboter maken
Zelf thuis knoflookboter maken hoeft niet moeilijk te zijn. Lees hieronder hoe.

Wat heb je nodig om zelf knoflook boter te maken? Voor ongeveer 200 gram heb je het volgende nodig

  • Zeezout (liefst grof)
  • Olijfolie – scheut
  • Peterselie – flinke hand
  • Knoflookteentjes – 5 a 6 teentjes
  • Roomboter 200gram

Haal al voor je begint de roomboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen (een half uurtje zou voldoende moeten zijn). 

In de tussentijd kan je de knoflookteentjes schoonmaken en zo klein mogelijk snijden / hopen. Dit kan je natuurlijk ook met een knoflookpers doen.

Dan de peterselie: pluk de blaadjes van de peterselie en hak ook deze fijn. Na het fijnhakken van de peterselie en de knoflook doe je dit met een flinke scheut olijfolie bij de boter en doe je er nog een behoorlijke snuf zout bij.

Vervolgens pak je 2 vorken en prak je alles goed door elkaar tot je een goed gemengde substantie hebt: je knoflookboter is hierna klaar en ready to be served!

 

 

  • Met bieslook: als je er ook nog een klein beetje bieslook en een drupje citroensap bij doet krijg je iets meer een kruidenboter.

Oplossingen en tips om zelf kruidenboter te maken.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment